29 Temmuz 2011

Bir Fincan Kahve Olsam 40 Yıl Hatırım Vardı :)

Selamlar sevgili gönül dostlarım :)

sizlere bu güne kadar çok çay,kahve,güleryüz ikram ettim biliyosunuz,bazılarınızada "sopaaa,sopa" e ama haketmişlerdir onuda ikram ettiklerim :)

Bu sabah kendimi böyle pek bir TRT spikeri havalarında gördüm...Çocukluk hayali naparsınız :)

Efendim malum önümüz Ramazan ayı geldiydi,geliyodu,kapıdaydı derken,pazar günü ilk sahurumuza kalkıcaz Allah'ın izniyle inşallah...

Ve bugün Ramazan Ayından önceki son cuma hem sizlerin cuma bayramınızı kutlamak istedim hemde siz oruçsuzken bir fincan kahve ikram etmek istedim...Belki kırk yıl hatırım olur bellimi olur :)

Şimdi ordan kadının işi yok sabahın bu saatinde kalkmış kahve yapmış dediğinizi duyar gibiyim,inkar etme öyle düşündüğünü biliyorum :)

Ama yanılıyosun güzel kardeşim,ben bu kahveyi şimdi yapmadım,öyle dumanı üstünde falanda değil,zaten ben önce yeni yaptığım saçaklı adını verdiğim yemenimi ekliyecektim,sonra baktım bugün cuma ve ben ne zamandır blogcu arkadaşlarımı yeteri kadar ziyaret edemiyorum,halini hatrını soramıyorum :(

Ne kadar ayıp....Bende burdan seslenirim :)

Eşimle kendime yaptığım kahve,her zamanki gibi en köpüklüsü onun :)

Bak siz gelin söz sizede yapmayan ne olsun :)ama şimdi resimle ve aşağıdaki Uşşâk makamında,Bestesi Selâhattin Sarıkaya'ya ait,Güftesi Ülkü Aker'e ait olan Muazzez Ersoy hanımefendinin seslendirdiği "Bir fincan kahve olsam kırk yıl hatırım vardır" adlı şarkıyla idare edeceksiniz :)

Niyeyse bu resmin altına bu şarkının çok yakışacağı hissine kapıldım...

Tekrar hayırlı cumalar,afiyet olsunnn,sevgiler,selamlar...

Hoşkalınız....

21 yorum:

gelibolu17 dedi ki...

Ben gittim bile daha ortalığı topluyacağım,bugün çok bile durudum,daha geniş vakitlerde yorumlarınıza bolca cevap yazmak ve iadei ziyaretlerinize gelicem deyip çıkıyorum....Allah'a emanet olunuz,sevgiler,selamlar olsun....

gelibolu17 dedi ki...

"Sopaa,sopa" mı ne sopası Hande Yener'in şarkısı değilmi o ya :) yani biz olsa olsa şarkısını ikram ederiz :)
Yukardaki yorumdada biraz cümleleri devirmişim ama idare edin artık,,,hehheee bu sabah çokçana kendim çalıp kendim söylüyorum hayrolsun :)

cecil dedi ki...

:) teşekkür ederim kahve için :) süper oldu :) bir 40 yıl daha isterim ..

Pabuc dedi ki...

Hayırlı cumalar..

Afiyet olsun Rabbim Sevginizi saygınızı ve muhabbetinizi arttırsın eksiltmesin...

Sevgiler...

SeViL ( sevdalitatlar ) dedi ki...

Kahven den bır yudum da kendı payıma aldım...
Ellerıne gönlüne sağlık..
Sanal ortam deriz gecerız lakın bazen sanallık pc ekranında değil yanı başımızdadır..
Pc ekranında yanı başımızda bulunan lardan daha cok samımıyet de bulduklarımız olmuyor değil..
Önemlı olan içdenlik ..yürekden gelen cümlelerdir..
Uzun zaman dır ne bloguma ne de blog arkadaşlarıma vakıt ayırdıgım yokdu..Bunun sebebi çok ve bu sebeb lerin arasında kırılmalarda yok değil hani..
Lakin; erdemlik sanıım kişileri oldugu gibi kabul etmek den gecıyor..
Kişi leri olguları bır yana bırakma zamanı geldı..
Mübarek RAMAZAN ayımız kısmet ise bu sene de misafirimiz..
RABBIM İlerleyen zaman larda MÜbarek RAMAZAN ayımızı bizlere tekrar tekrar misafir etme fırsatı versin..

Başda senin ve ailenin RAMAZAN ayının Hayırlara vesile olmasını diler ; TÜM BLOG ARKADAŞLARIMIN RAMAZAN AYINI HAYIRLARA VESILE KILMASINI TEMENNI EDERİM..

RABBİM ; Yüreklerden sevgiyi eksik etmesin..

Sevgilerle...

gelibolu17 dedi ki...

Seçil,afiyet olsun canım :) Teşekkürler ziyaretin için,gelicem bende biliyorum sizide ihmal ettim...sevgiler,selamlar :)

gelibolu17 dedi ki...

Pabuc'um sağolasın,Amin cümlemizin inşallah...sevgiler,selamlar :)

gelibolu17 dedi ki...

Sevil,hoşgelmişsin canım,ne iyi ettinde geldin,yokluğun farkediliyordu inan :)
Söylediklerinde haklısın,burda çok güzel insanlar tanıdık,dertlerimizi paylaştık,beraber sevinip,beraber üzüldük çoğu zaman,hani derlerya hep insan en çok sevdiğinden kırılır diye,dostun bir gülü illaki bizi yaralar diye,ne doğru demişler,ben kendi adıma söylüyorum,eminim bir çok kişi benimle aynı fikirdedir,bazen hakikatten kendi gösterdiğimiz ilginin aynısını karşı taraftan bekliyoruz şu adına sanal dedikleri dünyada,göremeyincede üzülüyoruz kırılıyoruz küsüyoruz,bazılarımız duygularını çok iyi belli ediyor,bazılarımız içine atıyor hiç bir şey olmamış gibi devam ediyor,bazısı kendi kabuğuna çekiliyor,ben sanırım en sonuncu guruba giriyorum,özellikle bloggerda sorun oluşunca,başka yerlere zorunlu geçiş yapmak zorunda kalınca,ordada biz bir avuç bloggerzede kendimizi çok yalnız hissedince kendi kabuğumuza çekildik,ama yıldıkmı hayır,dahada güçlendik,peki kırgınlıklarımız geçtimi hayır geçmedi ama dediğin gibi 11 ayın sultını Ramazan ayı geldi onun yüzü suyu hürmetine tüm kırgınlıklarımızı bir kenara bırakıp bize gelmeyene biz gitmeye,bizi aramayını biz arayıp sormaya çalışacağız :)Elimizden geldiği kadar tabi....

Oyyy gene destan yazmışım farkında olmadan,güzel dualarınada canı gönülden Amin diyorum...selamlar sevgiler olsun...Allah'a emanet olasın.

Adsız dedi ki...

Hayırlı cumalar, Afiyet olsun.

gelibolu17 dedi ki...

Teşekkürler yusuf...selamlar,sevgiler :)

Volkan DENİZ dedi ki...

Varsın kırk yıl hatırı olmasın. Samimiyet osun, gerçek anlamda dostça sohbetler olsun. Kırk yılı beklemeden hemen olsun. Kırk yıllık hatrın hatırı sayılır ağırlığı da bizi hep ezmesin.. :)
sevgilerle...

gelibolu17 dedi ki...

Doğru söylüyosun sevgili Volkan Deniz,,,hoşgelmişsin,selamlar,teşekkürler :)

Peygamberim İzinden dedi ki...

Hayırlı ramazanlar olur inşaallah, bir fincan kahvede ben alayım dedim...mmmm ellerinize gönlünüze sağlık çok güzel olmuş her zaman kahvenizi içmeye gelirim...
Bende beklerim efendim....
SEVGİYLE KALIN...

safiyece dedi ki...

Merhaba gelibolu17 arkadaşım kahveyiiçmeye geciktim ama sohbet güzeldi .Sanalda olsa sohbet muhabbet birbirimizi görmesekde arkadaşlık güzel kahve için teşekkürler bu arada saçaklı oyayıda merak ettim.

gelibolu17 dedi ki...

Emine Kaya,hoşgelmişsin :)
Afiyet olsun,teşekkürler...her zaman beklerim,bende gelirim iadei ziyarete size,sevgiler,selamlar,,,Hayırlı ramazanlar dilerim :)

gelibolu17 dedi ki...

Safiyece,hoşgelmişsin,ayaklarına sağlık sağolasın :)
Geç kalmadın ayrıca,her zaman ikram edecek kahvemiz,çayımız mevcuttur :)
Saçaklı oyayı ekliyeceğim ilk fırsatta inşallah :) sevgiler,selamlar...

G R İ ❥ dedi ki...

hayirli ramazanlar : )

gelibolu17 dedi ki...

Teşekkürler Lo-La :) sevgiler,selamlar olsun,sizede hayırlı ramazanlar :)

*mehtap dedi ki...

Kahveyi görünce geldim.Yeni doğmuş hallerim olduğu için benim değil ama henüz 20'sinde taze gelin olarak annemin hep en güzel anıları arasındadır Gelibolu.Hayırlı ramazanlar.

gelibolu17 dedi ki...

Mehtap,hoşgeldin...Afiyet olsun :)Gelibolu güzeldir,teşekkürler...Her zaman beklerim,sevgiler,sizede hayırlı ramazanlar :)

gelibolu17 dedi ki...

Edakcks,Afiyet olsun...Kışın bol bol yapar içeriz kısmet olursa,haklısın yazın pek çekilmiyo,zaten ben pek içmekten ziyade kahvenin kavrulurken çıkan kokusunu daha çok severim :)

Gelibolu'm