10 Ocak 2013

Nerden Nereye Seyahat (Ucuza Uçak Bileti)



Nerden Nereye Seyahat

Nerede dedelerimizin yürüyerek, at eşek sırtında başka şehirlere gittiği günler? Nerede tıklım tıkış, günler süren tren yolculukları? Peki ya geceleri otobüs koltuğunu yatırsam mı yatırmasam mı  diye daracık alanda uyuduğumuz seyahatler?

Hepsi mazide. Uçak seyahatinin yaygınlaşmasıyla tüm bu çileler mazide anılar olarak yerlerini aldı. Eskiden yaygın olmayan havaalanları, az sayıda hava yolu şirketiyle sadece elit kesim uçakla seyahat etme lüksüne sahipti. Oysa günümüzde hemen her kesimden insan seyahatlerinde hava yolunu tercih edebiliyor. Bunun başlıca sebebi de günümüzde bazı yollar izleyerek alınabilen ekonomik uçak biletleri.

Ucuza uçak bileti arıyorsanız yapmanız gereken ilk şey seyahat tarihinizi belirlemek ve biletinizi o gün için erkenden ayırtmaktır. Biletinizi almak için bir iki hafta öncesini beklemek yapabileceğiniz en büyük müsrifliklerden biridir. Çünkü uçuş saati yaklaştıkça, yani uçaktaki koltuklar doldukça bilet fiyatları büyük bir hızla artar. Son biletlere gelindiğinde bilet fiyatları beş altı misline bile çıkabilir. Oysa erkenden alacağınız biletler normal fiyatların da altında olacak, size tasarruf imkanı sunacaktır. Bu yüzden ucuz bilet almak istiyorsanız erken rezervasyon imkanlarını kullanmanız gerek.

Dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta bilet alırken interneti etkin bir şekilde kullanmaktır. İnternet üzerinden farklı firmalardan uçak biletlerini kolaylıkla araştırabilir, kıyaslayabilirsiniz. Bu sayede tek tek şube dolaşmak zorunda da kalmazsınız. Bilet fiyatları anlık değişmeler gösterebildiği için ilk sorduğunuzda söz gelimi seksen lira olan bir biletin almaya gittiğinizde biletin daha pahalı olması gibi süprizlerden de kurtulursunuz. Ayrıca sanal şubelerin kira masrafı olmaması, personel masrafının az olması gibi sebeplerle sanal şubelerin aldığı komisyonlar daha düşük olur. Siz de bu sayede daha uçak bileti sorguladığınızda daha ekonomik sonuçlar bulabilirsiniz.

Uygun fiyatlı bilet bulmanıza yarayacak bir diğer nokta ise hava yolu firmalarını takip etmektir. Sektördeki rekabetin artmasıyla çoğu firma müşteri çekmek amacıyla kampanyalar düzenlemeye başladı. Mesela geçtiğimiz iki ay içerisinde Sun Express kampanyalarıyla müşterilerini hayli memnun etmişe benziyor. Art arda iki ay yüzde kırk ve yüzde elli indirim imkanı sunan Sun Express'in bu ay içerisinde de bir kampanyası olabilir. Bunlardan haberdar olmak için firmaların e-bültenlerine abone olabilir, ya da bu amaçla kurulan blogları, web sitelerini takip edebilirsiniz.

Bu noktalara dikkat ederek ister binlerce lira maaş, ister asgari ücret alıyor olun, hatta öğrenci olsanız bile uçakla seyahat etme şansına sahipsiniz. Bu sayede gideceğiniz yere yaklaşık on kat daha hızlı, daha güvenli ve daha konforlu varır, kalan vaktinizi de dilediğinizce değerlendirebilirsiniz. Hatta belki arkadaşlarınızla geçmişteki seyahatlerinizi yad eder, 
hey gidi günler diyebilirsiniz!


2 yorum:

eda dedi ki...

gucan sen bu postu daha once yayinlamdadinmiydi ,acaba yanlis miyim...belki buna benzer bir yaziyi baska bir yerdede okumus olabilir canim:)

gelibolu17 dedi ki...

Eda,
ben yayınlamadım,ilk kez yayınladım ama ilk paragraf banada hiç yabancı gelmedi sanırım başka blogger yayınladı ama aradım bulamadım,kimin yayınladığını bilmiyorum canım demek ki aynı düşünceye kapılmışız,,,rica ettiler yayınlarmısın diye bende yayınlaırm dedim o yüzden yayınladım canım hemde faydalı bir haber,dursun b,raz bakalım...öperim canım sevgiler,gelmişken çay ikram edeyim sana :)

Gelibolu'm