13 Kasım 2012

Kumruları Dinledim Susuverdiler

Bekliyor işte bak,karşıda serçelerde bekliyor..... :)
Yok yok ben kumruları beklemiyorum,kumrular beni bekliyor,hatta serçeler,belki kargalar bile bekliyor olabilir....
Günlerdir onlara bakıyorum,ibret almaya çalışıyorum,en çoğuda gülümsüyorum....
Havalar soğudu,kış yaklaştıkça kuşlarda yaz mevsiminde olduğu kadar fazla yiyecek bulamazlar,sümme haşa onları yaratan Rabbim tabikide rızıklarınıda tayin etmiştir,hepimizin olduğu gibi,,,benim bir gün unutup bir gün unutmadan balkona koyduğum bulgurlamı olacaklar? Hayır tabikide,o değilde....
Birde kuş beyinli diye dalga geçerler,hiçte kuş beyinli değiller,balık hafızalı hiç değiller,,,neyse madem konumuz kuşlar balıkları karıştırmayalım şimdi :)
Sabah uyanıp odaya perdeleri açmaya geldiğimde ben perdeleri açarken nerden görüyorsa hemen kumrularda balkona geliyorlar,adeta beni bekliyorlar :) Sonra ben onlara bulgur koyuyorum sularını tazeliyorum,hiç kaçmadan gelip yiyorlar,ardından serçeler geliyor arada kumrular serçeleri gagalarıyla ittiriyorlar,çekil onlar bizim der gibi :)

Fazla rahatsız etmemek için içerden çekiyorum :) Kumrular alışkın ama serçeler kaçıyor hemen,kaçmasınlar yesinler...
Bende ona şöyle bir çözüm buldum bir kenara kumrulara,bir kenara serçelere koyuyorum öyle güzel yiyorlar,kavga etmiyorlar,arada sırada kargalar geliyorlar,bu sefer kumrular onlara kanatlarını kabartıyor bir dayılanıyor :) Eee nede olsa onlar benim eski misafirlerim,sanıyorum aynı çift kumrular kargalar ve serçeler sonradan katıldı gruba,olsun balkonumuzda onlarada yerimiz var şükür,ah birde pisletmeseler :)
Sabah geçip vakit akşam üstüne yaklaşınca eğer balkona çıkarsam yine geliyor kumrular/ım e tabikide ben tek kahvaltıylamı duruyorum değil mi ama :) Kendilerini bir güzel hatırlatıyorlar...
Tabi birde içeriden onları görüp dellenen fıstığımız var,oda ayrı bir muamma,sabah biz uyanıp akşam biz uyuyasıya kadar kafesi açık olmasına rağmen yinede onlar dışarda o içeride sanki biraz kıskanıyormu ne?
Bizde günler böylece geçip gitmekte,oğluşlar okula gidip gelmekte,beyim (artık bu beyim lafıda nasıl bir şeyse,nasıl bir hanım hanımcık tabirdir o öyle :) işe gitmekte bense evde iş-güç-etkinlik-pc başı derken vakit geçirmekte/yim,ama şu saatlerin bir ileri bir geri alınıp ayarlarıyla oynanmasına acayip derecede sinir olmaktayım,yazın ne güzel her şeye vakit yetirirken kışın günlerinde kısalmasıyla iki ayağım bir pabuca zor sığmakta,nasıl sığsınki zaten iki ayak bir pabuca sığarmı hiç,o nasıl bir deyimdir öyle :)
Neyse konuyu fazla dağıtmadan ben gideyim,sizlere gelemiyorum ama size gelmeyene siz geliniz,
hoş kalınız,Allah'a emanet olunuz....Selamlar olsunnn :)

Çok şirinler ya,seviyorum onları ben...
 Aklımada bu şarkı geldi nedense,eskiiii bir şarkı çocukluk günlerimden kalan....Metin Milli söylerdi...
Bakalım bulabilecekmiyim?Buldummmm,işte nostalji budur :)

9 yorum:

N.Narda dedi ki...

Saba sabah attığın başlıkla beni ilkokul günlerime götürdün ya hu :) Bizim şu anki evimize kumrular uğramıyor, diğer evimizdeyken ben ve alt komşum mutfak penceresinin önüne aynı senin gibi yem koyardık. Serçeler bir kenardan ilşirlerdi,kumrular ses etmezdi de kara kara güvercinler gelirdi, serçeleri de kumruları da korkutup kovalarlardı. Ben de biraz yedikten sonra onları kovalardım tekrar serçeler ve kumrular gelsin diye:)Sabah şeriflerin hayrolsun tatlı dilli hatun :)

gelibolu17 dedi ki...

N.Narda,
hoşgeldin,ben hala ilkokul günlerinden günümüze teşrif etmedim :)
Güzel şeyler hayvanlarla içiçe olmak,azcık ucundanda olsa doğayı anımsıyoruz işte,napalım apartmanda bu kadar oluyor,birde dieğr balkondaki su kovasında yıkanan kuşlar var onları buraya sıkıştırmıyacağım :)
Seninde sabahın hayırlı olsun günün güzel geçsinn,selamlar :)

eda dedi ki...

ey ne diyeyim Gulcancim kolay gelsin : kis gunlarinde zamanin arkasindan kosma gibi zor is yok bencede, ama iste dunya hali burasi cennet deyil ki, her sey yolunda gitsin,mucadele edebilmek guzeldir... ;)

gelibolu17 dedi ki...

Eda,
hoşgeldinn çekirgem,nasılsın?
Haklısın ... Öpüyorum selamlar olsun :)

N.Narda dedi ki...

çok tatlılar, seninkiler iyi alışmış ki fotoğraflarını perdenin arkasından da olsa çekebilmişsin. Yıkanırken çok sevimli oluyorlar,su birinkitilerine dalıp çıkyorlar böyle cıbıl cıbıl oluyor tüyleri :p

melamin dedi ki...

son zamanlarda sanki kumrularda bir artış mı vardır nedir? ben daha 27 yaşındayım pek eskiyi de bilmem ama bize hep kumrular izmirde diye anlatırlardı. soyadı da kumru olan birisi için kumruların bu asilliği ve popülerliği çok sevindirici!

Adsız dedi ki...

Aaaaa harika bir yer burası bayıldım, bende bi kahve rica edebilirmiyim acaba:):)

gelibolu17 dedi ki...

Arselice Günler,
hoşgelmişsiniz,teşekkürler...Tabi pencere önünde içelim buyrunuz :)

Adsız dedi ki...

harikasın :)

Gelibolu'm