16 Aralık 2011

Okuduğumuz 41 Yasin-i Şerif'lerimizi Bağışlıyoruz...

(Kur'an,) Diri olanları uyarıp korkutmak ve kafirlerin üzerine sözün hak olması için (indirilmiştir).
Herşeyin melekutu (hükümranlık ve mülkü) elinde bulunan (Allah) ne Yücedir. Siz O'na döndürüleceksiniz.
 Selamlar arkadaşlar bildiğiniz gibi geçen hafta 41 Yasin-i Şerif okuyoruz sizleride bekliyoruz katılırmısınız? (Tıklayıp grblrsnz) diye bir etkinlik başlatmıştım çekinerekte olsa,nasıl tepki alacağını bilememiştim,hatta katılım olurmu onu bile bilmiyordum ama sorun olmazdı,kendim okurdum hepsini kimse okumasaydı :)Ve bu etkinliği kimseye haber vermedim,gidip yorum yazmadım böyle bir şey var okurmusun diye,çünkü bu işlerde kimin nasibi,kısmeti varsa o gelip bulacak diye bildiğimden,ben çok beklemeden gören arkadaşlarımız gelip ilgi gösterdiler sağolsunlar,en çokta Gül abla okudu Allah razı olsun,bir haftada sayımız tamamlandı ve ben bugün elimden geldiğince,dilim döndüğünce,birazını kendim,birazını netten alarak okuduğumuz Yasin-i Şerif'lerin bağışlama duasını paylaşacağım...Allah kabul etsin inşallah,Allah hepinizden razı olsun...Buyrunuz...
Estağfirullah. Estağfirullah.
Estağfirullahe'l-azîm el-kerîm, ellezî lâ ilâhe illâ hüve'l-hayyü'l-kayyûmü ve etûbü ileyhi, tevbete abdin zâlimin li-nefsihî, lâ yemlikü li-nefsihî mevten velâ hayâten velâ nüşûrâ.
Ve es-elühü't-tevbete ve'l-mağfirete ve'l-hidâyete lenâ, innehû, hüve't-tevvâbü'r-rahîm.
Yâ Rabbi!
Bu ana gelinceye kadar bizim elimizden, dilimizden, gözümüzden, kulağımızdan, ayağımızdan ve elimizden bilerek veya bilmeyerek meydana gelen bütün günah ve hatalarımıza tevbe ettik, pişman olduk.
Küfür, şirk, isyan, günah ve kusur her ne türlü hâl vaki oldu ise, cümlesine nadim olduk, pişmanlık duyduk. Bir daha yapmamaya azm ü cezm ü kast ettik.Sen bu tevbemizi kabul eyle.
Nefsimize uyup, şeytana tabi olup da aynı günah ve kusurları bir daha tekrar etmemize imkan verme, yâ Rabbi. Bir daha iman ve ikrar ediyoruz ki, Peygamberlerin evveli Adem Aleyhisselâm, ahiri ise Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm,(s.a.v)dir. bu ikisi arasında sayılarını bilemeyeceğimiz kadar çok Peygamber gelmiş, İlâhi kitapları tebliğ etmişlerdir.
Bunların cümlesine inandık, iman ettik, hepsi de haktır ve gerçektir. Bütün peygamberlere, onlara gönderilmiş olan İlâhi kitaplara ve içindeki emirlere şeksiz ve şüphesiz iman ettik, dilimizle ikrar, kalbimizle tasdik ediyoruz ve yine iman ve ikrar ediyoruz ki en son kitap Kur'ân-ı Azimüşşân ve en son Peygamber de Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm'dır(s.a.v)
"Amentü billâhi ve melâiketihî ve kütübihî ve Rusulihi ve'l-yevmi'l-âhiri ve bi'l-kaderi, hayrihî ve şerrihî minellâhi teâlâ ve'l-bâsü bade'l-mevt. Hakkun, eşhedü en lâ ilâhe illâllah ve eşhedü enne Muhammeden abdühû» ve Resûlüh."
Allahım... Ya rabbim...
Sana karşı samimi olabilmeyi nasip et...
Seni daha fazla sevebilmeyi nasip et...
Senin yoluna, malımızı, canımızı ve değer verdiğimiz her şeyi harcayabilmeyi nasip et...
Senin rızanı kazanabilmeyi umut ediyoruz...
Sana layık bir kul olabilmeyi nasip et...
Bizleri Sabırlılardan kıl,
Bizleri Güzel Ahlaklılardan kıl,
Bizleri İslama hizmet edenlerden kıl ya Rabbim...
Peygamberimiz (S.A.V)'e layık bir ümmet olabilmeyi nasip et...
Onun hayatını, hayatımızda tatbik edebilmeyi nasip et...
Rahmetini ve yardımını esirgeme üzerimizden...
Bizlere bu dünyada da, ahirette de;
Sağlık, mutluluk, afiyet, iyilik ve güzellikler nasip et...
Dünya üzerindeki birçok bölgede sıkıntı çeken tüm müslümanlara yardımcı ol...
Onlara yardımcı olabilmeyi, onların dertleri ile dertlenebilmeyi nasip et...
Büyük peygamberlerin, Alim zatların yüzü suyu hürmetine,
Mübarek günlerin, kandil gecelerinin yüzü suyu hürmetine...
"Peygamber efendimiz (S.A.V)'in hürmetine
Dualarımızı, ibadetlerimizi, tövbelerimizi,okuduğumuz YASİN-İ ŞERİF'leri kabul et ve bizi affeyle...eksiklerimiz,hatalarımız olduysa onlarıda bağışla...
Cehennem azabını bizlere gösterme ya Rabbi...
Ölmüşlerimize de rahmet eyle,onların da günahlarını affeyle..."


"Okuduğumuz YASİN-İ ŞERİF'lerden hasıl olacak sevabı,
önce Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) ve Ashabının,sonra okuyan arkadaşlarımızın ve onların ahirete göç eden akrabalarının,eş,dost ve tanıdıklarının,ruhaniyetleri için,kendilerinin her ne muratları varsa onların kabulü için ve diğer blogger arkadaşlarımızın dualarının kabulu ve ahiret alemine göç eden yakınları için bağışlıyoruz,hediye ediyoruz sen kabul et Ya Rabbim..."
Biz yalnız sana kulluk eder,
Yalnız senden yardım dileriz...
Bizim başka ilahımız yok,
Bizleri rahmetinden geri çevirme ya rabbi...
Senin herşeye gücün yeter!
Amin.
Subhane rabbike Rabbil izzeti amma yesifuun, ve selamun alel murselin, velhamdu lillahi rabbil alemiin.
El fatiha...
"Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed"
Okuyanlar:(Birincisin,neslinnce,
ülkü,şerife,yolcu,hobibox,kpsszede,marifetane(elif hatice),gül,melisa,gülayce,ihyaca )Allah kabul etsin arkadaşlar....Amin.
Şimdi bende müsaadenizle bundan sonra daha fazla okumak için ve farklı çevrelerde duyurmak için Ülkü ve Gül ablama bu etkinliği hediye ediyorum,sizler sayfalarınızda duyurup yayınlarsanız eminim daha fazla kişiye ulaşacağız,sevgili İhyaca zaten sayfasında duyurarak destek olmuştu bu hayırlı etkinliğimize,onada çok teşekkürler...



32 yorum:

Ülkü dedi ki...

Amin, Allah kabul etsin inşaallah.
Aldım kabul ettim en kısa sürede başlatırım ablacım.

ihyaca dedi ki...

Çok çok güzel bir dua oldu maşallah barekallah. Allah senden razı olsun, bu etkinliğin hayırlısıyla daim olsun kardeşim inşallah. Bana her hafta sormadan 1 yasin yazabilirsin, bilgine. Kim demiş sanalda böyle dualar olmaz diye, misler gibi de oldu işte :))
Sen daha iyisini bilirsin ama verdiklerin her hafta belirttikleri sayıda okurlarsa sen de rahat eder, daha az yorulursun. Ahretlik bacıma kıyamıyorum da malum severim kendisini :)
Hyırlı cumalar, sevgiler, Allah kabul etsin inşallah :)

Adsız dedi ki...

Amin. Allah c.c. kabul buyursun.

Marifetane hobi dedi ki...

Canım Allah kabul eylesin..Duaya binlerce amin..Ülkü arkadaşımızın etkinliğinede katılacağım inşaAllah..

gül dedi ki...

Amin...Allah razı olsun kardeşim,Allah kabul etsin İnşallah.Hakkını helal et.Hayırlı günler.

eda dedi ki...

Amin ! Amin ! neler yasatiyorsunuz bana yahu ilk defa internetten hatim duasi yapiyorum , eve giren birisini beni ellerim acik bilgisayarin basinda hatim duasi yaptigimi gorse kesin bana : "bu kesin kafayi yenice yemis derler !" amaan olsun be ! allah 'tan baska hic bir seyden korkum yok. sahi gelibolulu (ya gelibolulu demekte tuhafima gidiyor baska bir takma isim bari tak kendine ya ! samimiyetimden diyorum bak ona gore )ha ne demistim sahi gelibolulucum su benim "yorum formu "sorununu çözdum galiba istersen bir daha dene...tabi vakit bulursan ! tesekurler :))

Mutfaknotlari dedi ki...

aminn Allah kabul etsin canım
devamını getirelim bence
kuran hatmide olabilir

yemekbiraşk dedi ki...

ya benim haberim olmadı bende katılırdım yoksa Allah affetsin okuduğum yok.. hatta hatim başlatta her ay birimize hatim yapalım gülcancım.. hem her cüzü okuyarak Allahın izniyle hatim etmiş oluruz.. sevgilerimle gülcancım..

birincisin dedi ki...

amin.. bu duaya vesile olan size ve yasinleri ile katkıda bulunan diğer arkadaşlardan Allah razı olsun..ben 2 yasin daha okudum toplamda 4 yasin bir türlü nete girip okudum yazamadım..inşallah saydınız...çok değerli bir aile büyüğümüz 2 gündür yoğun bakımda orayla ilgilendiğimden haber veremedim.şimdi yeni girip nete okudum diye mesaj atıyım derken yorumunuzu okudum.Dualarda buluşmak dileklerimle..ben her hafta 2 yasin okurum bu etkinlik için sormadan yazabilirsin..Allah'a emanet olun..

ihyaca dedi ki...

Bu postu da tasavvufokulu'nda yayınlayacağım, bilgine. Sanal duamıza ziyaretçilerimiz de iştirak etsinler, aminlerimiz artsın. Rabbim okuyup amin diyen herkesi de sevaba ortak etsin inşallah..Allah'a emanet olasın, sevgilerimle :)

.........n........ dedi ki...

Allah kabul etsin. Çok hoş bir organizasyon oldu. Birbirini hiç görmeden kalpten kalbe dost olmayı becerebilen, başta sen olmak üzere tüm blogger arkadaşlardan Allah razı olsun.İyi ki varsınız.

abherî dedi ki...

Bir miminiz var efendim, bloğuma beklerim..

Afet Ergü Şaşmaz dedi ki...

Kuzusu, bak hangi saatte vakit bulabildim, evde 3 gündür tamir tadilat bitmedi, wc değişti ama bende değiştim, ben okudum ve bağışladım Allah kabul ederse, dualarımız kabul olsun, yüreklerimiz nurla dolsun canım, Allaha emanet olun hepiniz.

gelibolu17 dedi ki...

Ülkü,
Allah razı olsun canım,teşekkürler,bekliyorum :)


İhyaca,
Teşekkür ederim canım,Allah kabul etsin inşallah,Allah cümlemizden razı olsun...Yazabilirsin tabi blogunda,devamı gelecek inşallah,,,selamlar :)



Yolcu,
Amin :)Selamlar..


Marifetane,
Amin,Teşekkürler,selamlar :)


Gül abla,
Allah senden razı olsun asıl,sende hakkını helal et,selamlar sevgiler :)


Eda,
:) sorunun hallolmamış daha aynen devam ediyor,ama o kadarda sorun değil olmuyosa kalsın...İsmim Gülcan...selamlar :)


Melisa,
Teşekkürler canım,devamı gelecek inşallah,sizlerinde destekleriyle,olabilir hem Yasin-i Şerif okuruz birer tane hemde Kur'an-ı Kerim okuruz,hatimde yaparız...



Seval,
ben kimseye haber vermedim zaten,belirtmiştim yazıda kimin kısmeti varsa o gelir diye,inşallah yenisine katılırsın..selamlar :)


Birincisin,
Allah kabul etsin,saymıştım fazla fazla oldu sağolun,Akrabanızada çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin inşallah,selamlar :)


Neslinnce,
Allah hepinizden razı olsun,
sende iyiki varsın,sevgiler :)



Abheri,
teşekürler,aldım kabul ettim efendim,en kısa sürede cevaplıyacağım inşallah :) selamlar




Hobibox,
hoşgelmişsin,kıs gecenin bi köründe beni rüyandamı gördün sen :)
şaka yaptım şaka,kızma,teşekkür ederim canımcım sağolasın,yeni wc nide güle güle kullan,evde tadilast zor oluyor heleki yaşanılan evse içi eşyalıysa,yaşadım bende biliyorum,kolay gelsin,öpüyorum seni,sevgiler,,,ne gibi değişiklik oldu sende merak ettim şimdi bak,gelcem görmeye :)

eviminnuru dedi ki...

rabbim dualarınızı kabul etsin allah hepinizden razı olsun bende okumayı isterdim hatta okuyunca yazarım dedim ama bir daha ki sefere inşallah malum ikiçocuk bide koca kişisi:)
sevgiler

gül dedi ki...

Hemde"kana, kana" helal olsun,Kardeşim,hayırlı akşamlar.

ZUHAL dedi ki...

Allah kabul etsin.Bütün duayı okudum.Çok güzel.Bana da vesile olduğunuz için tekrar tşk.ler.Gönlünüzden geçen tüm dileklerinizin olmasını dilerim..

N.Narda dedi ki...

Mim yazım güme gitti galiba: ) O da benim şansım. Geçen kaydımda bana da benzer şey oldu. Sanırım Google efendi nezle olmuş, kafası bozuk biraz:))

Kaydı taslak halinde bırakıp çıkmıştım. Sonra geri geldiğimde düzelmişti.

Tilavetlerinizi de Allah kabul etsin.

gelibolu17 dedi ki...

Zuhal,
Hoşgelmişsiniz...Amin,cümlemizin inşallah...selamlar :)

gelibolu17 dedi ki...

N.Narda,
çok moralim bozuk,sana yorum bıraktım....
Ama şundan eminim mim yazın güme gitmedi gelecek en kısa zamanda yenisi,,,biz neler gördük yılmadık,buncacık şeydenmi yılacağız :)
biraz dinleneyim,tekrar yazacağım...selamlar,teşekkürler ilgin için...

Marifetane hobi dedi ki...

Mimle ilgili yazına üzüldüm hepimizin başına geliyor zaman zaman sağlık olsun canım bu kez çok daha güzel olacaktır bence..kolaylıklar diliyorum sevgiler.

Aycan dedi ki...

Allah kabul etsin canım.

bloğumda hediye etkinliği bulunmakta.beklerim.


sevgiler;

cecil dedi ki...

eee post var güncelde ama burda yok , noldu arkadaşım yardıma ihtiyacın var yazıyor,elimden gelen emrine amadedir bilesin :)
iyisin demi şaka postu yine dimi

gelibolu17 dedi ki...

Marifetane,
sağolasın canım oldu bi talihsizlik,inşallah dediğğin gibi daha güzeli gelecek en kısa zamanda,belki yarın belki yarındanda yakın :) sevgiler

gelibolu17 dedi ki...

Aycan,
Amin canım,bakmaya geleceğim,davetin için teşekkürler selamlar :)

gelibolu17 dedi ki...

Seçil,
yazım yayın aşamasına gelene kadar normaldi,yayınla dediğimde Davinci şifresi gibi oldu,bi karaktersiz olduki sorma,çok üzüldüm tam 2 saat uğraştım emeğim heba oldu,birde ilk kez başıma geldi,moralim bozuldu kaldırdım,belki anlayan olur diye yardım istedim ama sonra vazgeçtim,olmuyo düzelmiyo,yeni yazıcam artık kısmetse....
Sağolasın ilgin alakan için canım,şaka değildi hem...sevgiler,selamlar :)

cecil dedi ki...

canımın içi ilk tık ta ulaşılamıyor bloguna ,renksiz birşeyler çıkıyor bi arama motoru gibi,tema dan olabilirmi?hani word press sayfası gibi bişeydi,zıkkım yeni den açmak için tıklıyorum ama olmuyor sana tam nasıl bir olduğunu anlatmak için :))

boncukdevrim dedi ki...

Allah kabul etsin insallahh canimbenimm...

gelibolu17 dedi ki...

Seçil,ikazın için teşekkür ederim canım,hiç bir fikrim yoktu inanki,bende sorunda yoktu ama senin için arka plan resmini kaldırdım tekrar geldiğinde aynı sorun olacakmı bakalım,haber verirsen iyi olur başka bişey denerim :)
hiç sevmem zar zor ulaşılan blogları ben,o yüzden banada zorla ulaşılmasını kesinlikle istemem,bu yorumdan tut ziyarete kadar geçerli,,,,

"kolaylaştırınız,güçleştirmeyiniz,müjdeleyiniz,nefret ettirmeyiniz" H.Ş

sevgiler,selamlar olsun

gelibolu17 dedi ki...

Boncuğum,
amin inşallah cümlemizinkileri kabul etsin Rabbim....sevgiler,öpüyorum :)

eda dedi ki...

gulcancim ya ben o sorunu
aynen dedigin gibi yapiyorum inan bak ( ya ben o kadar beceriksiz oldugumu sannetmiyorum sonucta bir anneyim ben (ne alaka diceksin : dunyada en cok yetenek istiyen meslek annelik meslegi de ondan :bir anne ayni zamanda hem hemsire ,hem psikolog, hem yonetici ,hem polis komser,hem ogretmen ,hem hizmetci ...daha sayayim mi yahu eter deyin artik...) neyse yani sonuçta herhalde bu isi cozebilirdim ,(bilgisayarin beyni karsmis olmali ;)kesin !) neyse eninde sonunda ben bu isi becericem ) kolay gelsin deyin bana ! :)

gelibolu17 dedi ki...

Eda,
kolay gelsin diyorum önce unutmadan..demin baktımda sorun hala aynı devam ediyor,ya aslında başkaları takmıyodur belki ama ben takıyorum bana göre sorun o hele sen yapamadım dedikçe o sorun benim gözümde nasıl büyüyo bilemezsin,bak çok takıntılıyımdır taktımı takarım :)
en sonunda dayanamayıp sende şifreni verecksin bana yapmam için biliyorum dayanamıcan baskılarıma :)

hem bende iki çocuk anasıyım yani nolmuşki,çifte kavrulmuş,hemşireyim,öğretmenim,psikoloğum,doktorum,eczacıyım,hem hizmetçi,bide koca var 3 le çarpıcam bunları :)
e işte boş zamanlarımıdada hobi olarak blog yapıyoz fenamı,ne çok boş zamanımız varmış :)

du ben bu yorumuda sana copy yapayımda üzerindeki baskım artsın :)
hiç bir yeni bloggeri bu kadar zorladığımı hatırlamıyorum :)
gaddarım ben galiba :)

Gelibolu'm