2 Eylül 2011

Bir Zamanlar Fakir Ama Gururlu Bir Blogger Vardı :)

Ne çok severim bu eski Türk filmi repliğini:
"Bir zamanlar fakir ama gururlu bir delikanlı vardı
sevdiği kız fakir diye ona yüz vermez,zengin biriyle evlenir,
bizim fakir ama gururlu delikanlımızda azim eder,hırs yapar,napar neder,bir şekilde yırtar (hayattan yani)
zeeeengin olur,fakirken kendisini hor görüp aşağılayan eski manitasını parasıylan döferdi :)
Çoğunluklada zengin çocukla evlenen kız mutsuz olurdu,e şekerim parayla saadet olmaz diye boşuna dememişler :) sonra bizim fakir ama gururlu oğlanımıza geri dönmeye çalışırdı :)

Bak filmin sonunu hatırlamıyorum ama önceden fakir,sonra zengin olan çocuk bir zamanlar çoook sevdiği,ama onu para uğruna terkeden sevgilisini affedermi,yenden onu kendine hatun yaparmı bilemiyorum,tercih meselesi :)
sadece benim sevdiğim kısım buraya kadar olan yeri,esas mesaj orda anlayana,yoksa filmin girişi,gelişmesi beni ilgilendirmiyo :)

Yani şimdi bayram değil,seyran değil,(daha bayram dün bitti :) niye böyle bir yazı okutuyon bize diyebilirsiniz,bazı bloglarda bir kaç zamandır yazı yayınlanıyor,yine insanı uçurtan mim rüzgarları esmeye başlamış,Allah'tan bu seferki bana çarpmadan geri dönmüş,zaten ben onu biir gün bi çarpıcam :)
Efenim,Blogger da ne eksikmiş diye anket yapıyolarmış,bende diyorumki:
Nesi tamam?  arif olan anlar :)
Neyse gelelim yazının başlığına,bir zamanlar fakir ama gururlu blogger bendeniz oluyorum,hoş hala fakirim ve guruluyum ama olsun o söz buraya çok yakıştı ondan seçtim onu :)
İki yada üç yıl önce çaylak bloggerkene bendeniz,bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine,bloggerima reklam almak için google adsense ye başvurmuştum,aradan çook bir zaman geçtihatta ben bile unutmuştum reklam istediğimi,halbusi benim reklamamı ihtiyacım varkii,her taraf taklitlerimle dolu,her taklit aslını yansıttığı için reklama gerek yok :) Pislik yapma sabah sabah :) kendime çemkiresim varda....
Neyse bana bir cevap geldiki şöyle diyordu biz sizi araştırdık,sorduk soruşturduk,hatta blogunuzda sabahladığımız çok oldu,senden bir halt olmaz,senin blogun bizim kkriterlerimize uygun deeel,dolayiysiylen sana reklam veremeyiz....aynen böyle olmasada buna benzer blogumu aşağılayıcı bir cevap yollamışlardı :)
Ben ve blogum çok üzüldük tabi yemeden içmeden kesildik,size hiç belli etmedik gözyaşlarımızı gülüşümüzün ardına saklayıp yine bloggercilik oynamayya devam ettik,hatta bu blogger efendi bizi birilerinin keyfine göre aç-kapa yaptıktan sonra bile geri döndük,affetmek büyüklüğün şanındandır diyerek :)
Efenim neyse geçen gün başka bir mail ve kontrol panelimde bir yazı gördüm,gördüm gördüm,
bana reklam verceklermiş,pardon bloguma canım,evet valla verceklermiş,
ama ben onların teklifini elimin tersiylen ittim,dedimki,Nayırrrrr,Nolamazzz,bir zamanlar fakir ama gururlu bir blogger vardı siz onun blogunu beğenmediniz,o günden bugüne ne değiştide şimdi beğenir ve reklam verir oldunuz heeee,istemiyorummmm dedim,almadım reklam felan...Almıyorumda,,,,,
Ve sizleri Mevlana Hazretlerinin şuu sözüyle başbaşa bırakıyorum....

"Suret aşıkı olma , gönül kazanmaya çalış". (MEVLANA).

baş gözüyle değil,gönül gözümle gördüğüm dostlarıma sevgiler,selamlar olsun,,,,
bir tek gönül kazanabildiysem şu adına sanal dedikleri dünyada ne mutlu bana :)



Geçmiş doğum günü pastası için
bir tık yeterli

21 yorum:

Adsız dedi ki...

Yorum formunun mesajı değişmiş, evvela hayırlı olsun diyeyim :)

Sonracığıma iyi ki de reklam almamışsınız, insan hiç bloguna reklam alır mı falan filan, kaç para veriyorlar? :))

Bu arada ben Mevlana'nın bu sözünü çok beğendim.

gelibolu17 dedi ki...

Azcık değişiklik iyidir :) teşekkürler...

Yani bencede insan bloguna reklam almamalı o zaman bunu bir kazanç kapısına dönüştürmüş oluyor ve bir beklenti içine giriyor,istediği meblağıda kazanamayınca hüsrana uğrayabiliyor :) kaç para verdiklerini bilmiyorum ama bildiğim tek şey var bu zamana kadar blogundaki reklamlardan kazandığı paralarla köşeyi dönen birine rastlamadım,sen rastladınmı :)Git gir adam gibi bir işe çalış kardeşim,niye umudunu at yarışı,toto,loto,gibi blog reklamalarına bağlıyosun :)Niye biz masum bloggerleri reklamlarıma tıklayın diye taciz ediyosun,böyle yapanlarda var valla :)Tıklamıyom işte inat değilmi :)

Mevlana'nın sözünü bende beğendim :)

#birfotoğrafbiryazı dedi ki...

hahahaha güzel olmuş ama sen yinede gri çevirmeseydin onlarda ne yapsın emir kulu:D:D:D

Fakir ama gururlu bir genç tavrı benimde bi yerlerde yapmayı arzu ettiğim bi durum banada nasip olur inşallah:D

Peygamberim İzinden dedi ki...

Selamünaleyküm, verdiğin karar için tebrik ederim...kaç kişi tıklıyor ki benim tıklamak aklıma bile gelmiyor...duyduklarım 2-3 arkadaş gece gündüz çalışıyorlar ayda 10tl kaznıyorlar dedi kardeşim..reklam düşünen biri işe girip çalışsın çok daha fazla kazanır bence...Blogculuğun da tadını kaçırır tabi tad alabilene..
Hayırlı cumalar..
Allah'a emanet ol..

Adsız dedi ki...

Oradan gelecek paradan ne olur zaten. 3 kuruş kazanacağım diye uğraş dur. Ben de bulaşmadım, uğraşamam zaten. Hadi siteler neyse de blogculuğa uymuyor.

gelibolu17 dedi ki...

Özlem,inşallah nasip olur madem bu kadra çok istiyosun :)
Kıssss kabul edipte o paralarla çocuk okutuyorum deyipte çatır çatır yesemiydim bazıları gibi he ne dersin :) :) :) hani öleleride var bu alemde,yok değil....

gelibolu17 dedi ki...

Emine ablam ve aleyküm selam,hoşgelmişsin hayırlı cumların olsun,teşekkürler,selamlar :)
Bencede biz böyle daha iyiyiz ve güzeliz :)

gelibolu17 dedi ki...

Yolcu,bencede bulaşmamak en iyisi :)sevgiler....Aman sitelerdede görüyoruz zırt pırt reklam yanlışlıkla bir basıyorsun önüne ne çıkacağını artık Allah bilir :)

gelibolu17 dedi ki...

Edaaa,hoşgeldin,bundan sonra sana eda diyeceğim müsaadenle sevgili edakcks,ismini yazmak zor geliyo ya gerçek ismini söyle onunla hitap edeyim,yada eda ya razı ol :)
ne diyon sen dur geliyom bakmaya bi koşu :)

neslinameblog.blogspot.com dedi ki...

Senin annen bir melekti yavrummmm :) Sana baba diyebilirmiyim :)))) Canim bende is olsun diye reklam istedim ama bana direk hemen geldi anlamadim bende :) üstelik mail falanda gelmedi bana bide kabul ettiklerine dair cevapmi gönderiyorlar bilmiyorum... Ama reklam bence güzel o kadar bloguna zaman harciyorsun bir seyler paylasmaya calisiyorsun... Yani googleye para kazandiriyoruz... E googlede cok az bir miktarda olsa para veriyor birak versinler 10 tl mon tl nolmus neden kötü... Üstelik bunun calismayla falan alakasida yok yani. Bu yorumlara katilmiyorum.. Zaten blogdan insanlar para kazansa hic kimse calismaz... Bu isin eglencesi bence... Üstelik kötü reklamlar istemiyorsun zira vermiyorlar zaten, nolacak dursun bir kenarda belki tiklayan olur... Zaten insanlar blogunda reklamlara umut bagladigi düsünülüyorsa cok gülerim ben buna.... üstelik senin bloguna reklam gelsin birak :) ben sabah aksam tiklarim nolmus yani nolacak neden kötü bir seymi var. tiklayacaksin acilacak sonrada kapat ögle degilmi....

Adsız dedi ki...

Bizdende selma olsun canim sana, benimde anlamadigim, ben reklam falan hic istemedim ama susadim adli yazimin kenarinda google reklamlari diye reklam duruyor, beni gercekden gicik ediyor nerden geldi bilemiyorum, bu blogger gercekden iyice sapitti.

Ülkü dedi ki...

Alemsin abla :))) bak gurur karın doyurmuyor reklam alaydın fakirde kalmazdın :P

Adsız dedi ki...

Bi de ben mi eğlendiriyorum diye soruyorsunuz. Sabah sabah dudaklarımın yüzümün belli bölümlerine doğru uzamasını sağlayan blog sahibine onlarla teşekkürler göndereyim. :)

gelibolu17 dedi ki...

Nesliname,canikom zaten banada bi kere istemekle vereydi reklamı bugün bu yazıyı yazmıyacaktım,beni sürüm sürüm süründürdü ondan yazdım içten içe kızıyorum bana niye reklam vermedi diye,bilinçaltı meselesi yani :) Annem beni psikologa götürün :)
Bana baba diyebilirsin yavrum tabikide,gazoz içermisin :)Uzan şöle rahat ol :) hehheeeee,Nuri Alço'yu unutmayalım demi ama :)
bak hem bu sözünü unutma alırım bloglarıma reklamı,tıklamazsan dilime düşersin ona ggöre,bi düşünem ben bu konuyu döncem sana tamammı :)

gelibolu17 dedi ki...

Hazan ve aleykümselam,hoşgeldin :)
Sapıtık zaten yenimi anladın :)öptüm sevgiler....

gelibolu17 dedi ki...

Ülkü,
nayır nolamaz,sen ne demek isityorsun,açlıktan nefesim koksada nasla reklam almıyacağım :)
Ahhh (burda elimin tersiyle alnımı tutuyorum :)
ben senin bildiğin bloggerlerdan değilim,bloguma sahip olabilirsin ama ruhuma nasla :) :) :)
öpüldün şeker sevgiler....

gelibolu17 dedi ki...

Sevgili Kamil Cengiz,sizin güleceğiniz gelmiş :)
hoşgeldiniz,teşekkürler,sevgiler,selamlar olsun....

Âwdil dedi ki...

Teklifi kabul etmessen, o blogger hala fakir kalacak. :))

Latife bir yana bu tür maddiyatlı reklamları kabul etmeyin kendi duruşunla düzgün bir hal üzre sadece rıza-i ilahi eksenli paylaşımlarda bulunman takdire şayan.Zira sizin şahsınıza yakışında buydu,zannımca...

Çok yaşa abla. :)

gelibolu17 dedi ki...

Awdil,hoşgelmişsin,seni burda görmek ne güzel :)
Teşekkür ederim kardeşim,sevgiler,selamlar olsun...

N.Narda dedi ki...

Şu tatlı dle bakar mısınız ya :))

gelibolu17 dedi ki...

Hani nerde bende bakayım :))

Gelibolu'm