27 Temmuz 2011

İki Arada,Bir Derede Gene MİMlenmişim :)

Ama ne yalan söyliyeyim bu seferki Mim konusu pek kültürel,kitaplarla ilgili...Çokta sevdim.(Kitap insanın en iyi dostudur)Wordpress,ten gönül dostum sevgili İHYACA mimlemiş,demişki:”HAYATININ KİTABI HANGİSİDİR?”
Not:Resim ihyaca'dan alıntıdır,çok sevdiğim için bende aynı resmi kullanmak istedim,çok istedim böyle bir köşem olsun evimde,bende ne yüssüzüm hee istiyomda istiyom :)
Bildiğiniz gibi zaten çok sık olmasada zaman zaman bloguma okuduğum kitapların bazılarını ekliyorum...
"Ikra’bismi rabbikellezî halak(halaka).
Yaratan Rabbinin İsmi ile oku
."

Bende elimden geldiği kadar okumaya çalışıyorum,ee nede olsa takvim yapraklarını bile atmayan biriktiren,sonra boş vaktinde onları tekrar okuyan bir dedenin torunuyum :)
İlk okumaya başlayınca haliyle bende bir çok yaşıtım gibi "CİN ALİ" yle tanıştım,"Ali ata bak" "Ali topu tut" Tut Ali Tut" bunları okuduk,sonra "Kibritçi Kız","Keloğlan","Türk Çocuklarına Masallar","Pamuk prenses ve yedi cüceler" çeşitli çizgi romanlar ve diğerleri geldi,,,ve biz büyüdük,kirlendimi sahi dünya,artık çocuklar masallara neden inanmıyorlar?
Amannnnn işiniz yoktta beni mimliyosunuz bak gene konunun dışına çıktım,bu yazı nasıl toparlanıp sonlancak hiç bir fikrimde yok açıkçası :)
Ama şimdi ben hangi kitabıma kıyıpta içinden birini seçeyim,onlar benim dostum,sırdaşım,arkadaşım,birini yazsam diğeri alınır,,,,
"İkballe küçük mutluluklar" desem,ordan "Yazıcızade Ahmedi Bican-Envarül Aşikın" demezmi hem bana komşu oturuyosun hemde çok severek okuduğun baba yadigarı kitabımdan bahsetmiyosn diye,Ceyhun Yılmaz'ın İkinci El Yalnızlı'ğı desem,Ordan Arzu Çağlan Demiyecekmi,nasıl sabırsızlıkla yolladın kitaplarımı teeee bana imzalamam için kargoyla,diyebilir :)
Oda yetmedi "Frida'nın hayat hikayesi"ni okuduğunda nasıl üzüldüğünü,ne çabuk unuttun,Sonra "Toprak Ana" gelip,hani ben senin en sevdiğin kitapların arasındaydım,blogger profiline bile yazmıştın :(
"Bir Çift Yürek"darılmazmı görmeyi çok arzuladığım Avustralya'da geçen hikayesinden bahsetmedim diye.....Hz. Hatice validemiz üzülmezmi,hayat hikayesini okuyupta bahsetmediğimde,nasıl bakarım bir daha yüzüne tekrar okumak istediğimde "Kendini arayan adam" ın..."Edep Yahuu" yu okuyup nasıl etkilendiğimi,"Kul Hakkı" kitabını okuduktan sonra kendimden nasıl utandığımı,herkesin mutlaka okumasını istediğimi söylemeden nasıl geçerim.
"Bir Demet Yıldız",Düşün Anla ve Ağla",bana gönül koymazmı sen nasıl arkadaşsın diye....
"Senai Demirci","Mehmet Ali Demirbaş" Bizim yazılarımızı seviyosun,blogunda paylaşıyosun ama niye bahsetmiyosun demezmi?
Ya "Şeytan Bu Sete Çok Kızacak" kitabını okuduğumu yazmazsam sevgili yazarı "Feyzullah Birışık" beyefendiye ayıp olmazmı?
Bizim burası küçük bir yer olduğu için bir çok kitabı internetten sipariş edip alıyoruz,o yüzden benim kitaplarım ayrıca pek bir kıymetlidir :)
Gözüm gibi bakarım onlara...Şu an yeni bitirdiğim kitabım " O'nun Gibi Yaşamak" ve sırada okumamı bekleyen Ahmed Hulusi'nin "Dua ve Zikir","Yaşamın Gerçeği" kitaplarındanda bahsetmemek olmaz....
"İki Hükümdar Bir Kadın" kitabını okuyupta Yavuz Sultan Selim'in Şah İsmail'le olan hediyeleşme kısmını beğendim,size bir ara yazacağım burdan :)Ve en önemlisi hepimizin okuyup örnek alması gereken insan Hz.Muhammed Mustafa (s.a.v) nin hayatı ve Diri olanları uyarıp korkutmak ve kafirlerin üzerine sözün hak olması için(indirilen Kur'an-ı Kerim var,
Ben hiç bir kitabın arasından ayrım yapıp birini seçemiyeceğim,daha buraya yazmayı unuttuğum,sonradan yazıyı okuyunca aklıma gelecek olan,tğh keşke bunuda yazsaydım diyeceğim bir çok kitap gelecek aklıma ve ben yazının orjinali bozulmasın diye onları eklemiyeceğim,çünkü ben öyle günlerce,saatlerce nasıl bir mim yazısı yazsam diye düşünmem bazı arkadaşlarım gibi :) bu pc nin başına oturduğumda parmaklarım klavyenin hangi tuşlarına basıp gönlümden neler dökülürse onları yazıyorum,doğaçlama yani,plan program taslak yok bende :)
Sevgili İhyaca'ya çok teşekkür ediyorum,kendisine en kalbi sevgilerimi selamlarımı gönderiyorum,,,
bende keşke bizimde böyle bir mim yazımız olsa arşivimizde,keşke bizde mimlensekte hayatımızın kitabını yada kitaplarını yazsak diye düşünen,yazmak isteyen tüm gönül dostlarımı mimliyorum...
Lütfen gelin ve miminizi alın :)

Hoş-kalın sevgiler,selamlar olsun...

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben küçükken bana çok konuşuyorsun derlerdi. Meğer konuşanları görmemişler. Allah aşkına yorum formunun üstünde yazanlara bakar mısınız. Oraya genelde iki kelime yazılır. :)

Evet bazı arkadaşlar düşünüyor. Herkes bazı arkadaşlar gibi oturup yazınca böyle güzel yazamıyor işte ne yapsın. Mecburi planlıyor, ne yazayım da beni mimleyen memnun olsun diyor. :)

Kitap okumalarınız daim olsun.

gelibolu17 dedi ki...

İlahi yusuff,sanki şimdi büyüdünde az konuşuyosun gibi yazmışsın :)
Onlar benim bu çeneme dayanamaz küttedenek bayılırlardı :)iki kelime ile derdimi anlatabilsem ayrıca filozof olurdum,ben hiç az ve öz konuşmayı bilmiyorum :)

Teşekkür ederim yorumlamaya değer bulduğun için,güldürdün beni,Allah'ta seni güldürsün,,,sevgiyle kal,selamlar :)

Ehhh bea tamda çayın üstüne geldin vallaha kaynanan seviyomuş :)wp de olsaydı şimdi çay gifin hazırdı ama blogger amcanın yorum formu gif kabul etmiyo,napalım o kadar kusur kadı kızındada olur demi ama :) buda google amcamın kusuru olsun :) öğrencek öğrencek hele bi büyüsün bakalım....

Adsız dedi ki...

E tabi, bazılarına göre hiç büyümüş sayılmam, ömür dört yüz elli olunca. :))

Rica ederim, siz beni hep güldürüyorsunuz, ben de bunu bir kere başarabildiysem ne mutlu bana.

Çay demişken açlıktan ölmek üzereyim. Bir şeyler yersem iyi olacak. Çay için teşekkürler içmiş kadar oldum. İnşallah şimdi içeceğim de. :)

gelibolu17 dedi ki...

Afiyet olsunnn,ya sen kaç günde bir yemek yiyon Allah aşkına bir başka yorumda gene görmüştüm sen açlıktan ölüyodun dünden berimi ne bişey yemedim gibi bişey yazmıştın :)yanlışsa yaşlılığıma ver olurmu 450 yaşında olunca hafızam kaçak yapıyo :)
Güldüm güldüm hemde kaç kez,sağolasın eksik olma :)dur bakim sayayım ben hatta beni kaç kez güldürdüğünü....
ses yapmayın sayıyorum şaşırırım sonra eksik çıkmasın :)
yazcam buraya,,,,

Adsız dedi ki...

Normalde günde üç kere yiyorum da bu aralar canım hiç yemek istemiyor. Hatta dün bir arkadaşım zorla yedirmese yemeyecektim. :)

Sayılacak bir şey yok. En fazla ikidir. Bir yangın mimi, bir de burada işte :)

gelibolu17 dedi ki...

Havalar sıcak ondandır...

O kadarcıkmışmı :)

Pabuc dedi ki...

Kitap konusu içinden hiç çıkamadığım bir konu.ne kadar kitap alırsam alayım sürekli kitaplığımda çok az kitap olmasından şikayetçi olurum...Kitaplığımdakilerin sayısından fazla arada okuduğum kitaplar olmuştur..On binlerce kitap okuyup hepsini hafızama işlemeyi lazım oldukça da kullanmayı çok isterdim..Şimdilik sadece okuyorum hafızaya da saklıyorum ama bir süre sonra hatırlamıyorum çoğunun konusunu :( balık hafızalı olmam benim kusurum..

Kitaplar dosttur candır bi tanedir ya:) onların hepsi ayrı ayrı güzeldir ayırdedemez ki insan..

Sevgiler..

gelibolu17 dedi ki...

Pabuç,hoşgeldin canım :) Haklısın...
sevgiler,selamlar günün hayrolsun :)

Volkan DENİZ dedi ki...

Okumak lazım. Ama her telden her yönden. Öğrenmek lazım önce her şeyi herkeslerden. Yorumlamak lazım tarafsız. Anlamak lazım hayatı, gerçekleriyle. Dinlemek lazım herkesi, konuşmadan.
En sonunda da olduğun gibi olabilmek adına hepsinden oluşan seni sunmak lazım insanlığın hayrına... Konuştuklarını dinleyenlerin hayranlığına aldanmadan hemde...
Sevgilerle...

gelibolu17 dedi ki...

Bencede,sevgili Volkan Deniz,bencede....selamlar :)

Gelibolu'm