19 Ocak 2010

Tuz BİBER dergisi 2.yemek yarışması tarifim



TUZ BİBER DERGİSİ

Ferah arkadaşımın düzenlemiş olduğu 2.yemek yarışması için bende zeytinyağlı sarma yaptım...
katılan arkadaşlara başarılar diliyorum.Ferah arkadaşımızada kolaylıklar diliyorum.




MALZEME:
3 demet.asma yaprağı,3 baş soğan,2 bardak dolmalık pirinç,maydanoz,taze soğan,limon suyu,tuz,karabiber,yeni bahar,pul biber,2 limon,zeytinyağ.


YAPILIŞI:

yaprakları yıkayıp,haşladım.diğer tarafta incecik doğradığım soğanları kavurdum,içine taze soğanlarıda doğrayıp kattım,bir iki çevirdim,pirincini katıp birazda öyle karıştırdım,altını kapattım,baharatını kattım.
soğuyunca yapraklarımı içlerini koyup sarıp pişirdim,isteyen limonla isteyen sarmısaklı yoğurtla servis edebilir.
AFİYET OLSUN!




TUZ BİBER DERGİSİ

teşekkürler sevgiler....
oylarınızı bekliyoruz...

By gelibolu17

7 yorum:

DUSBAHCESI dedi ki...

Cok severim yaprak sarmasini. Ellerine saglik!! Basarilar diliyorum.

Lezzet Treni dedi ki...

Canim ben listemdeki ve takip ettigim bloglara davetiye biraktim.Aklimda olan bir kac yer daha var.Eger senin vaktin varsa dagitabilirsin tabiki.Cok tesekkür ederim.Gecikme icinde tekrar cok özür dilerim.Simdilik hoscakal ,sevgiler...

Armina dedi ki...

Şu site http://yemek-evi.blogspot.com/ benim, birçok kişinin ve senin tariflerini çalmış. Bir bak istersen.

asimelek58 sizlerle dedi ki...

canımmm günaydın nerelerdesin huuuu oyumu kullandım başarılar ayrıca senin için sayfamda bişey var

SeViL ( DenizFeneri ) dedi ki...

Yaprak sarmalrı da MAŞALLAH kalem gibi ..
Ellerıne sağlık yarışmada başarılar..

KOSEMINDERI dedi ki...

Merhabalar,
Porselen demlik ev sahipligi ile ilgili etkinliginizden bu ay haberim oldu. Mumkunse bende bir ay ev sahipligi yapmak istiyorum. Ancak sitenizde nereye mesaj atacagimi bilemedim. Ev sahipligimi degisik pasta tarifeleri uzerine yapmak istiyorum. Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.Koseminderi.

belguzaranne dedi ki...

selam ınsallah bırdaha kapanmaz dolma harıka elıne sağlık

Gelibolu'm