24 Mayıs 2008

ÖRGÜ GÜNLERİ 13 http://seragun.blogcu.com/


By gelibolu17


SERAGUN.BLOGCU.COM
Arkadaşımız ev sahipliğini yapıyormuş,Yüxelce arkadaşımda gördüm,dedim bende arkadaşlarımı yıllar öncesine götüreyimm.şimdiki gençler bilmez,biz çeyiz hazırlarken her genç kızın çeyizinde olmazsa olmazlar vardı,oklavaya kılıf,ütüye kılıf,herşeye bir örtü yapılırdı,yapmayana kalpazan gözüyle bakılırdı....şimdi yine o yıllara gerimi döndük Allah'ım:)))bu gecelik yakasıda tarihini unuttum,o yıllarda yapılmış bir şeydi,bunu size göstermek istedim,örnek başka yerlerdede kullanılabilir.Bir ara hatırlatında başka etkinliktede lizöz gösterem.hadi kalın sağlıcakla.SERAGUN arkadaşımada kolaylıklar diliyorum sevgiler.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

yıkılıyorrrr
arkadaşım beni çocukluğuma götürdün bana miras kalan gözüm gibi sakladığım bluza benziyor ahhh ahh ne ince işlermiş gaz lambaları altında yapılan el emeklerinin değerini ne güzel yansıtmışsın
ne güzel senden kızına ondan da diğer nesillere geçecek bir güzellik bu asla değerini yitirmeyecek
canım çok çok öpüyorum inanırmısın yeni geldik ev aramaktan bütçemize uygun doğru dürüst bi daire bulamadık ay insanlar şaşırmış 1+1 e 350 ytl dedi adam yaa sinirimden ağlıyordum az kalsın
bende ev sahibiyim ama diyorum dürüst olsun beni dolandırmasın 3 kuruş az olsun nasıl bir zihniyet bu canım sevgilerrr

Adsız dedi ki...

Evet Yüxelcenin katkısı ve destegi için ona özellikle teşekür ediyorum.sizin gibi arkadaşaları tanımama ve tanıtımın yapılmasında etkisi küçümsenmez.
okurken epey gülümsedim .sahiden oklava kılıfı varmıydı ben hatırlamıyorum ama hepimizin örme mutfak önlügü vardı ben geçenlerde söktüm artık bir kere bile kullanmadım çünkü.

evet ya birde lizöz modası vardı benim yok ondan eksik kaldım yeni dogum yapanlar giyerdi renk renk.ben beklerim ekleyince haber ver merak ettim.
bu geceleigin danteli çok güzelmiş ama şile bezi hatta normal kumaşa kullanılır.hemen alıyorum hoşçakal

sadiye dedi ki...

günaydın annemde senin gibi düşünenlerden. süpürgeye tencereye bile dantel yapılırdı. iğnelik bile. annemde hepsi var. eski dilde somya derdik kanepeler gibi. onların etrafına bile annem dantel işlerdi kalın kalın. yastıkların dört tarafına. buzdolabı örtüleri. ohoooooo şimdi ile o zaman kıyaslansa hiç birimiz koca bulamayız bence. :)
eline sağlık.
sevgiler ben şimdi aşağıdaki cboxunda koşacam biraz :)

Gelibolu'm