4 Aralık 2012

"Neden Anne?"

Sabah erken saatte,pekte erken sayılmaz aslında çocukları okula uğurladıktan sonra,çıktım evden alelacele,kargoya gideceğim,öğleden sonrada misafirlerim gelecek ve benim akşamdan yapılmış hiç bir hazırlığım yok,çoğunlukla olduğu gibi yine dokuz çarşambanın işi bir güne denk geldi :) Şu yaşıma kadar çok nadirdir aheste aheste,salına salına iş yapmam,hep bir koşturmaca,hep bir telaş içersinde,dünya telaşesine ayak uydurmaya çalışır vaziyetteyim çok şükür....
Kargo yakın Allah'tan,yarım saat 45 dakikaya gider gelirim,sonra işlerime devam ederim,yarım bıraktığım yerden,,,,15-20 adım önümde bir bayan ilerliyor gençten bir şey,benden genç olduğu kesin....İki elinde iki kız çocuğu,Yarabbim ne güzel şey,Allah hayırlı evlatlardan eylesin inşallah,ayrıca elinde bir poşet içinde iki ekmek ve sayabildiğim kadarıyla 5 yumurta birde çitos paketi var,,,,,belliki kahvaltı edilecek,yada bir öğün savuşturulacak,,,olsun ben yumurtalı yemeklerin her çeşidini severim,3 öğün yesem bıkmam yumurtadan :)
Sanki bana pişirecek yumurtaları kadın ayrıca,o nerden çıktıysa?
Kadın düşünceli ama hiç konuşmuyor,karşı yönden gelen biriyle selamlaştılar,ilerliyorlar bende onların gittiği istikamette gidiyorum arkalarından,niyeyse acelemde var ama sollamıyorum onları,geçmek istemiyorum önlerine belkide......Kız çocukları en fazla 5 yada 6 yaşında ama bu saatte okulda olmaları gerekirken okulda olmadıklarına göre küçükler,ikisininde bir renk montları var mor beli büzgülü,etekleri kabarık :) Sağ elinde tuttuğu kız çocuğu konuşmuyor hiç aynı annesi gibi....Gel gelelim sol elinde tuttuğu,hiç susmuyor :)
Az önce selamlaştıkları kişinin kim olduğunu soruyor annesine,annesi susuyor,çocuk hala konuşuyor annesine bir şeyler soruyor,söylüyor,ama anne ısrarla ne bir cevap veriyor nede konuşuyor,başı önde dalgın ilerliyor yolunda,kimbilir kafasında ne düşünceleri var belli değil,,,,,zaten genelde hepimiz öyle değilmiyiz?Kaçımızın 4 başı mamurki? Benim kafamda her gün tabiri caizse 99 fikir döner dolaşır,hiç biride birbiriyle bir kerede toslaşmaz :) Alıştılar artık.....
Biraz daha ilerledikten sonra ben kestirme yolu tercih edip anne ve kızların peşinden ayrılıyorum,aslında az ilerdende ayrılabilirim ama burdan gitmeyi tercih ediyorum,kızda beni farketmiş olacakki annesine şöyle sorduğunu duyuyorum:
Anne kadın neden o yoldan gidiyor? :)
Muhtemelen annesi bunada cevap vermemiştir,susmuştur diye düşünüyorum,çünkü artık onları göremiyorum duyamıyorum,ayrı yollara saptık,onlar büyük ihtimal evlerine ben gideceğim yere yol alıyoruz....
Ne gariptir ki hayatımız boyunca ne çok şeyi,ne çok insanı,ne çok olayı merak ederiz,haklarında fikir yürütürüz,sorular sorarız,bir çoğuna cevaplar alamayız,kız çocuğuylada aramızda nasıl bir telepati oluştuysa benide merak etti,nereye gidiyordu bu kadın? Neden onların gittiği yoldan değilde başka bir yoldan gitmeyi seçmişti? Ah bir bilebilseydi,keşke annesi susmak yerine makul bir şeyler söyleseydi çocuğuna ne olurdu,,,,
Yollar bir yerde ayrılsada,başka bir vakitte başka bir yerde,başka zaman başka mekanda kesişemezmiydi?
Herkes aynı yolda yürümek zorundamıydı? Ayrı yollardan,farklı amaçlar ile çıkıp aynı güzergaha varılamazmıydı?Aynı yoldan beraber istikamet belirleyip sonra yollar ayrılmazmıydı? Allah'ım bütün yolların sana çıktığını bilirken,niyeydi yoldan çıkışlarımız,neydi farklı yollara sapış amacımız?
Tut elimden kız çocuğu sana neden o yoldan gittiğimi,nereye gittiğimi anlatayım,gelirmisin benimle,gelirmiydin?

Bir fırının önünden geçiyorum sonra,ekmekler tazeler ama çocukluğumda rahmetli anneannemin bahçedeki odun fırınında pişirdiği ekmekler gibi kokmuyorlar :(
Ayrıca fırının önü yol üstü olmasına rağmen ekmekleri dışarı kasaların içine ve fazla olanlarıda kasaların üstüne dizmişler,aslında hava rüzgarlı çöp toz gelebilir,fırıncı neden böyle bir şey yapmış ki?
Ne kadar yanlış bir davranış şekli,,,,elim telefonuma gidiyor,acaba tüketici ihbar hattını arayıp bildirsemmi diyorum,da numarayı unuttum tüh,,,,,,sonra aklıma şu düşünce yerleşiveriyor aniden,,,,şimdi gerçekten cebi beş parasız,çok acıkmış birisi gelse bu ekmeklerden bir kaçını alsa kaçsa,suç kimin olacaktı?

İlerlemeye devam ediyorum,aklımda evde beni bekleyen işlerimde ve gelecek misafirlerimde,
komşum gece şiddetli yağan yağmurun kirletiği balkonunu yıkıyor,yıkama diyorum gene yağacak :)
İçeri su girmiş karşıdan yağmış diyor,nasıl pimapense hem beni attı,hem içeri su geçiriyor diyor,
sahi daha 15 gün önce bu kız cam silerken düşmemişmiydi,ne işi vardı yine balkon tepelerinde cam üstlerinde hiç akıllanmayacakmıydı,yoksa canının kıymetinimi bilmiyordu?

Sorular,sorular,ve gelmeyen cevaplar,yada gelen ama senin istediğin gibi olmayan cevaplar,hayat işte tekrarı olmayan,tek perdelik bir tiyatro oyunu gibi,rolünü oynarsın,sahneden inersin,ya alkışlanırsın,ya yuhalanırsın,ya ardından çiçekler atarlar,ya domates,yumurta,,,,aslında tercih birazda bizim elimizde her şeyi kaderin boynuna yükleyemeyiz,onun sırtına vuramayız kendi yaptığımız hataların,yanlışların vebalini,tabikide ezelde biz bu hayatı yaşayacağımız için kaderimize böyle yazıldı,,,,,,
neyse arkadaşlar perde henüz kapanmadı,oyunum devam ediyor,inşallah en güzel şekilde bitirmeyi nasip etsin Rabbim cümlemize....Hoş kalınız,selamlar olsun......Kendi kendinize çok iyi bakın,havalar soğudu üşütüp hastalanmayın,ıhlamurunuz,adaçayınız bol olsunnnn :)

Made By Gelibolu17

12 yorum:

eda dedi ki...

ne guzel eve Frank Sinatrayi davet etmistim,beraber sarki soyleyip,dans ederek ev temizligi yapiyorduk( sakin esime falan soyliyeyim deme bak kiskanir sonra ;)) , ki bloga bir goz atayip dedim. gozumun onune senin yeni postun çikiverdi, ah su gulcan ah dedim uzun zamandir gorunmez oldu gidip ben bir bakayim ona diye dusundum . birde ne goreyim senin uzun mu uzuuuun bir post yazini.yaaa, simdi o kadar isin gucun içinde ben bunu nasil okuyayim isim ertelenicek diye dusundum. aman Allah'im: ,okumaya basladigim andan oyle mi akiskan bir yazi olur, okudukca okuyasim geldi içim açildi ,onca yogun isin içinde çok keyifle okudum,ve dusunup kalmisim buracikta ... Gulcaaaan bana bak Gulcan ! sen mutlaka ama mutlaka bir roman yazmalisin kizim bak dost sozu dinle! bizi yazilarindan ,o guzel yeteneginden magrum birakma ne olur,hemde ilk okuyucun ben olurum!!!bak dinle sozumu gerisine bakma,hem yakinda çorçocukta saga sola her biri kendi telasina dusucek ,sen in için tam zamani bence!!! opuyorum ,kendine iyibak (insan kendine nasil bakarsa, yani Allah'a emanet ol turkiye'nin gelecek Jane Austen'i !
ps: oh olsun sana ! iste sana uzun mu uzuuuun bir yorum oldu:) bugunun bu kadar yogun islerin içinde, okuda oku:))eh boyle posta bOyle yorum :)))

gelibolu17 dedi ki...

Eda çok hoşsun ya,sen çok yaşa emi,biz kitap yazma işini çok önceleri başkalarına devrettik :)
Hoşgelmişsin,kolay gelsin işlerinde,,,,bitir sonra yorgunluk kahvesi içmeye gel olurmu?
Frank Sinatra'ylada öyle pek sıkı fıkı olma sonra kötü olur bak demedi deme beni dinle,sen dinle Candan Erçetin'i,güzel kadın mülayim hem hoca,güzel söylüyor :)
cıxıs cıxıs uzun yorumuna bende uzun cevap yazarım nolcakki Allah Allah işim çok falla hemde nasıl burdan saysam korkarsın,laf aramızda uzun yazıları bend eokumayı sevmiyorumda işte kendikilerimide hatır için okuyorum :) öpüyorum selamlar olsun sende Allah'a emanetsinn sevgiler

Adsız dedi ki...

uzun ve güzel bir yazı..
uzun ve güzel bir yorum..
ikinizde çok tatlısınız:):)

gelibolu17 dedi ki...

Arselice,
hoşgelmişsin,okumaya ve kısacıkta olsa yorumlamaya değer bulduysan ne mutlu bize :) Teşekkürler,sevgiler,,,sende çok tatlısın,görmedim ama öyle olduğunu düşünüyorum :)

Adsız dedi ki...

Neden sualini kendimiz dışındakiler için fazla sarfetmemek kanaatindeyim. Tabii çocuk değilsek.

Ben pek bir sıkılırım da böyle suallerden. Neden şöyle yapmadın/yapmıyorsun? vs vs. Keyfimin kahyası mısın demek gelir içimden ama bunun yaşlısı var bilmem nesi var.
Sükut sükut nereye kadar.

N.Narda dedi ki...

Sanki evine gelmişim, karşılıklı çaylarımızı içerken konuşuyormuşuz gibi :)

gelibolu17 dedi ki...

Yolcu'm,
ben o tarzda davranan insanları çaktırmadan karşısındakini yönetiyormuşlar hissine kapılıyorum ve hiç hazzetmiyorum,birde konuşurken kendisi yaparmışcasına senin yapacağın işi gayet planlı programlı anlatırlarya,demede dur ben kendim yapacağım şeyi bilmiyormuyum diye ama işte deiğin gibi hastası var,yaşlısı var,saygıdan susulası var,edep takınılası var,deliyle deli olunmayası var,varda var,,,açtırma kutuyu şimdi yoksa arkası kesilmeyecek.....Zaten ben soru sormayıda pek beceremem reel hayatımda,bakma burda mimvari sorular sorduğumuza yazmak daha farklı :)
Kimileri var iki dakikada insanın alacabağırsağına kadar öğrenir sorar,sorar onlarda beni çok yorar....

gelibolu17 dedi ki...

N.Narda,
Çıkta gel bir gün,anlatırız,çayda içeriz ne olacak ki...Selamlar olsun :)

gül dedi ki...

Neden anne tabiki Anne:) çünkü bakan o,yediren o,giydiren ellerinden tutup okula götüren yine o,iyiki varlar hep var olsunlar inşallah.Çocuk ta pek meraklıymış maşallah:)annesi muhakkak cevap veriyordur sen duymamışsındır.kardeşim gülcan. Sende öyle bir yazmışsınki maşallah oku oku bitmiyor :) sanmaki bir baştan bir sondan okumadım,inan hepsını okudum.Ve yoruldum ne çay ne kahve :) nerelerdesin söylermisin?kardeşim.Hayırlı akşamlar,Allah'a emanet olun.

gelibolu17 dedi ki...

Buralardayım gül abla,hoşgelmişsin :) Nasılsın?
Vermiyordu yok duymadım verdiğini,eminim buna uydurmuyorum bak....Okuduğun için çok teşekkürler,çay kahve hepsi var ne zaman istersen beklerim gel buyur bende gelicem ziyaretine,,,selamlar hayırlı cumalar abla :)

Dilek dedi ki...

ne güzel yazmışsın, izliyorum artık seni...

gelibolu17 dedi ki...

Dilek hanım teşekkür ederim,,,her zaman beklerim,selamlar :)

Gelibolu'm