22 Aralık 2012

Mantığım mı,Duygularım mı,Yoksa Hayata Ve Olaylara Fırlattığım Bakışlarım mı?

Bulutlar gibi....
1-Mantığın mı yoksa Duyguların mı ön plandadır?
Biraz değişken bir yapım olduğu için,saman alevi tabiriyle anında parlayıp anında sönebiliyorum,yada bukalemun gibiyim mi desem çok çabuk renk değiştiriyorum,o yüzdende Karadeniz havası gibi bir anım bir anımı tutmaz benim,ama genelde mantığımlada hareket ederim duygularımlada,ikisinide canlı tutmayı seviyorum,aslında Karadeniz'lide değilim ama neyse :) Lakin bende insanım sonuçta çiğ süt emmişim,bazılarına göre normal bir olay karşısında çok sert ve aşırı tepkiler verebiliyorum,mantıksız davranabiliyorum,yada tam tersi olabiliyor,,,eh artık buda benim kusurum olsun değil mi ama :) Bunu zaman zaman burada blogdada gösterebiliyorum aslında bilenler biliyor,reel hayattada başıma geliyor ama çok sık değil,genelde yumuşak huyluyumdur,sakinimdir,kavgayı gürültüyü sevmem,yani dostlar bazen size mantıklı gelen bir şey bana mantıksız gelebilir,bana mantıklı gelende size mantıksız gelebilir,bazen çok duygusal olabilirim yada tam tersi,ama napıyımmm bende böyleyim işte  beni böyle sevdiniz 6 yıldır bir 66 yıl daha seversiniz değil mi :)
Bak nasılda iki dakikada 66 ya bağladım sizi :) Sizi gidi sizilerrr.....
Düşen bir yaprak görürsen....
2-İnsanlar niye mutlu değiller? Niye gözlerinin önündeki mutlulukları görmüyor ve şükretmesini bilmiyorlar?
Zaten günümüz insanları bir garip olmuş hemen hemen hiç bir ihtiyacı olmayan insanlar bile çok tamahkar olabiliyor yeri geldiğinde,bencilleşiyor,bu yüzdende mutlu olamıyorlar,sürekli  ben merkezli yaşamayı tercih ettikleri içinde,sürekli eksikler sürekli mutsuzlar diye düşünüyorum,,,her zaman kanaatkar olmaya çalıştım,aza kanaat etmeyen çoğu hiç bulamazmış sözünü çok severim ve dilimdede her genelde avuç içi kadar mutluluk yeter şarkısı mırıldanır :) Ve ben çay içerken,yağmurda gezerken,denizi seyrederken,sevdiklerimle beraberken çook mutlu oluyorum :)
Soba çayıda pek güzel hımm nefis....

Çaylar şirketten....
Dinlermisiniz?

3-Çok para harcayıp keşke almasaydım yada harcamasaydım dediğin bir şey var mı?

Para harcamayı bende seviyorum,ama öyle çok yüksek meblağlar ödeyip aldığım bir şey olmadı,olduysa bile mutlaka ihtiyacım olduğu için alınmıştır ve ben asla aldığım bir şeyden dolayı pişmanlık duymam dediğim gibi ihtiyacım olduğu için alınmıştır,alınması gerekmiştir,alınması zaruri olan bir şeydende asla pişmanlık duymam duyacağımıda sanmıyorum,hani şu kararsız tipler vardır kılı kırk yarar,hiç birşeyi beğenmez,sürekli arayış içindedir ve bir şey alana kadar akla karayı seçer,aldıktan sonrada içi içini yer acaba hatamı ettim,pahalımı aldım,aldandım mı,bunun yerine diğerinimi alsaydım gibi düşüncelerim genelde olmaz.....
Her işin başı sevgi....
4-Haklı olduğun bir konuda hakkını savunur musun yoksa susmak adalet mi dersin?
Haklıysam eğer hakkımı savunmaya çalışırım o an olmasa bile şartlardan dolayı susmam gerekse bile sonra mutlaka bir şekilde benim haklı olduğum zaten ortaya çıkar ve kazançlı yine ben olurum,haksızsamda eğer bunu kabul ederim,ama haklı olupta eğer bu dünyada bunu ispatlayamazsamda işimi Allah'a havale ederim,yüce Rabbim her şeyin en iyisini kararlamıştır hakkımda,buda benim imtihanım diye düşünürüm,bunun birde Ahiret boyutu var diye kendimi teselli ederim.....Ne haklıyken susmak,yada susmayıp hakkını aramak ikisininde gerçek adaleti temsil etmediği kanısındayım,bu zamanda mahkemeler bile gerçekten adaleti sağlayamıyorken ben nasıl bunun adil bir davranış olduğu kanısına neye dayanarak karar verebilirim ki,,,,tek güvencem,tek dayanağım olan Rabbim'in sonsuz eşsiz adaleti,,,,nasılsa yarın öbür gün ahirette herkes birbirinden hakkını alacak,,,, 
"Ben de şu dünyaya geldim geleli
Kalsın benim davam divana kalsın
Yaradan Allah’tır benim vekilim
Kalsın benim davam divana kalsın"
dediği gibi Pir Sultan Abdal'ın kalsın benim davamda mahşere kalsın....
Ama öyle zamanlarda oluyor ki,öyle olaylara şahit oluyorum ki,Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste,yada Allah'ın sopası yok ki gökten indirsin atasözümüz gibi ( Ne güzel sözlerimiz varmış)
Bu dünyadada yapılan bir haksızlığın neticelerini görüyorum,,,,ve Rabbime bir kez daha sonsuz hamdü senalar ediyorum.....
Çikolata almazmısınız?
5-Tok gözlü müsün yoksa herşeyim olsun diyenlerden misin?
Genelde tok gözlüyümdür,yukardada belirttiğim gibi,Aza kanaat etmeyen çoğu hiç bulamazmış sözünü çok severim uygulamaya çalışırım,ama insanız nefsimiz var nihayetinde benimde bazen acayip isteklerim olmuş olabilir,ha bunları gerçekleştirmiş yada gerçekleştirmemişte olabilirim,ama olmuyosada çok ısrar etmem,bu tokgözlülükse eğer bir şeyi elde etmek için aşırı çabalar sarfetmem,olursa olur,olmazsa olmaz,sağlığım sıhhatim yerinde olsun ağzımın tadı bozulmasın diye düşünürüm,çok istediğim bir şeyi elde edipte sonrasında mutsuz olacaksam en başından istemem olmasın daha iyi diye düşünürüm,,,,çok paranın,malın,mülkün,dünyalığın insanları her zaman mutlu etmediğinin,etmiyeceğinin bilincindeyim çok şükür,,,,azıcık aşım olsun kaygısız başım olsun benim,o yapıda biriyim ben,,,
Evet arkadaşlar bayram değil,seyran değil şimdi ben bunları niye yazdım diye merak ediyorsunuz değil mi? Edin edin bende olsam ederdim :)
Hep sevgili çekirgem ipecik,böcecik,Eda'nın yüzünden,yememiş içmemiş kendi mimlendiği yetmezmiş gibi,birde destannn gibi cevaplar yazmışşş,ay bende günlerdir düşün düşün,ünlü düşünür olcaktım artık,benim Eda'dan neyim eksik dedim,bende en az onun kadar uzun ve güzel cevaplar veririm dedim ama cıx yok onunki kadar samimi ve içten vede güzel olmadı :(
Şaka bir yana Eda'cığıma çok teşekkür ediyorum,benide böylesi sorlarla muhatap ettiği için,miminde benide unutmayıp değer verip yer verdiği için kendisine koskocaman sevgilerimi selamlarımı gönderiyorummm,ben kimseyi mimlemek istemiyorum :)
Hoş kalınız efenimmm sevgiler selamlar olsun....
Çay,kahve ne isterseniz buyrunuz kendi blogunuz gibi davranınız,yalnız ortalığı çok dağıtmayınız,benim dağınıklığım zaten bana kafi gelmekte,bir de sizin dağınıklığınızla uğraşamıycam :p Boşları toplamaya gelirim sonra :)
Kahvelerinizde hazırrrrr :)

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Alırım. Yani çikolata. Bunlar bitter galiba, sütlüsü varsa onu tercih ederim doğrusu. Kahve olarak da şu alt soldaki ayıcıklı olanı istiyorum.

N.Narda dedi ki...

seni gidi yanar döner seni :))

o bir şey alırken kırk saat düşünen mıymıntılardan biri de benim ne yazık ki:( Değiştirmeye çalışıyorum bu huyumu. Biraz ilerleme kaydettim ama yine de gıcığın teki olabiliyorum :)

Çay ve çikolata için teşekkür :)

eda dedi ki...

:))) yine bizi,guldurmeyi, duygulandirmayi basardin Gulcan, bir baskasin yaaa!
guzel bir mimdi, arada çikolatalarlar,çaylar kahveler ,musikler oh be gel keyfim gel! blogunu gelip gidenler biraz dagitmislar,ama,hiç merak etme, ben topladim yikadim,son bir kaç kirintilarida supurdum... : o kadar isinin guçunun içinde bir de benim yuzumden blog temizlemekle ugrasma istedim...
ha bu arada ! sablonunun uzerine,kazayla kahve doktum,ama iyiiiice sildim hiç bir noktacik bile leke kalmadi... gerçekten bak ! samimi soyluyorum ! olsa olsa avuç içi kadar aziciiik sarilik kalmistir o kadar ;) ups su son yastiklarida duzeltim... haa!çikolatalarin guzelmis, giderken yaninmada aliyorum bir kaç karecik hakkini helal eeeet!kaçiyoruuuuum! optuuuuuum !

gelibolu17 dedi ki...

Yolcu'm,hoşgelmişsin :)
Evet onlar bitter sütlüsüde var tabi bir dahaki sefere sana sütlü ikram ederim :) Ayıcıklı kahve evet onunla öyle olması için çook uğraştım dermişim :) Ben pek köpüklü kahve yapmayı beceremiyorumda,birde biz Kübra ile resimlerini çekeceğiz diye uğraşırken kahvelerin köpüğüde gitti :) Bak kahvelerin yanındaki çikolata kaşıkların sütlüsü var tavsiye ederim nefis oluyor....
selamlar sevgiler canım :)

gelibolu17 dedi ki...

N.Narda,
buyrun benimmmm :)

Yapma öyle yahuu en beğendiğini en içine sineni albenisi sana fazla geleni al çık :) Yorma kendini,,,benide kendinide gıcık etme,,,rica ederim,çayım çikolatam kahvem sana feda olsun...sevgiler :)

gelibolu17 dedi ki...

Eda,
sağolasın canım benim,zahmet olmuş sanada ya mahcup oldum bak şimdi,ama iyi etmişsin malum hafta sonu toplayamazdım ben iyiki toplamışsın,,,o sarı kalan yeride çamaşır suyuyla silerim ben sonra meraklanma sen :)
Çikolataların hepsini alabilirsin canımm,öpüyorum,sevgiler,selamlar olsun teşekkürler tekrar,sen mimlemesen ben bunları yazamazdım kiii :)

eda dedi ki...

sen mim seversinde ben seni hiç mimsiz birakirmiyim al sana bir mim daha ;)) ne zaman istersen buyur gel canimcim :)

gelibolu17 dedi ki...

Eda,canım geldim gördüm okudummm,çok sağolasın,ilk fırsatta dileklerimi,isteklerimi yazıp posta kutuna atacağım :) öperim,selamlar :)

Gelibolu'm