27 Ağustos 2012

Mim'lendimde Geldim :)

Efenimmm ben geldim nasılsınız ne var ne yok bakalım? 
Koskoca bir ayı Ramazan ayını geride bırakıp üzerinede bol acılı bir bayramdan sonra tekrar burdayız,aslında ben hep burdayım,nöbetçi blogger gibiyim :) Yemek blogumda harika bir iftar bereketi etkinliğini daha alnımızın akıyla bitirdik şükür :) O yüzden burayla pek ilgilenemedik ve fazla blog ziyareti yapamadık maalesef....Ama ben bunları niye anlatıyorum o zaman ? Bunları bilen zaten biliyor,işte benimkisi sadece çene düşüklüğü oluyor :) Halbuki sen gelmişsin blogunun başına oturmuşsun hemde mimlenmişsin 38. kez :) Paşa paşa efendi efendi hanım hanım yazıp yazını gidip işine gücüne baksana :) Ama yok illa boşboğazlık yapıcak :)
Dün akşam bir düğündeydik,orda çalan şarkıya ne güldüm ne güldüm...
Normalde şarkının sözleri şu şekilde "hap koydum hap koydum içinede hap koydum,kaynanamın adını kuyruklu yılan koydum" aslında tüm kaynanaların toplaşıp bu şarkının düğünlerde çalınmasını yasaklatması lazım bir şekilde,artık mahkemeyemi giderler yoksa oğullarınamı baskı yaparlar bilemiyorum :)
Hem evlenme düğününde hem sünnet düğününde bu şarkı pek bir revaçta düğün sonuna kadar defalarca çalınıyor,,,,ama akşamki düğünde şu şekilde çalındı "hap koydum hap koydum içinede hap koydum,kaynanamın adını adını feriha koydum" :)..... Alkışşşşş,,,çok güldüm o feriha artık düğünlerdede söylenir olduya ne diyim :)

Neyse ben ani bir manevra yapıp mimime dönüyorum arkadaşlar,yoksa tüm kaynanalar toplaşıp benim üstüme yürüyecek,olan bana olucak :)

Yanlış saymadıysam eğer 38. MİM ile huzurlarınızdayımmmm :)

Sevgili Abherii (Ünsüz düşünür) Beni Kendi mimine ortak etmiş sağolsun,çok memnun oldum,ne zamandır şöyle güzel konulu bir mim gelmiyordu,hatta aylardır hiç mim yoktu bana paslanan haliyle bende paslandım :)
İnşallah üstesinden geleceğiz bakalım,gelsinn sorular :)

Çaresi bulunmayan bir hastalığa yakalandınız ve bunun sonucunda yaklaşık 1 yıllık ömrünüzün kaldığını öğrendiniz. Kalan 1 yılınızda ne yapardınız ?


1 yıllık ömrüm kaldıysa gene iyiymiş ya ben o bir yılda neler neler yaparım :)
Yaşadığımız dünyada her an karşımıza ne sürprizler çıkacağını bilemezken,ölümümüzün ne şekilde olacağını kestiremezken,1 yıl çok güzelmiş :) 
Ne kadar ömrümüz kaldığını Rabbim bilir elbette,günümüzde dermansız dertlere muzdarip olupta çile çeken ölümü bekleyen hatta ölümü beklenen o kadar çok insan var ki,aldığımız her sağlıklı nefes için ne kadar şükretsek azdır,
Böyle bir şey benim başıma gelse sordun diye söylüyorum,ama sen benim her söylediğimi yapma sana en güzel tavsiyem budur,çünkü kendim ne kadar yaparım onu bilemiyorum,şimdi bekara karı boşamak kolay diye bir tabir vardır bizde,birde davulun sesi uzaktan hoş gelir derler,
o yüzden başına gelmeden kimse bilemez,herhalde ilk şoku atlattıktan sonra,
inançlı biri olarak mümkün olduğunca sabır göstermeye,bunun benim imtihanım olduğunu düşünmeye,
etrafımada olumsuz düşünceler yaymamaya çalışırdım,küs olduklarımla barışıp üzerimde hakkı olanlarla helalleşirdim,görmek istediğim kimseleri ve yerleri görmeye gayret ederdim,ama bende çok fenayım onlara bir yıllık ömrüm kaldığını ve öleceğimi asla söylemezdim :) :) :)
Daha çok hediyeleşirdim...Daha çok gülerdim,Daha çok çay içerdim,Daha çok denizi seyrederdim,
dim dim dim......Anladın sen onu :)

Fobileriniz , takıntılarınız var mı ? Varsa neler ?

Çok var hangisini sayayım?
Fobi demişken bir kere yürüyen ve uçan haşereden nefret ederim,o meşhur yaradılanı sev yaradandan ötürü sözünü maalesef haşereler için uygulayamıyorum :) Örümcekten,yılandan,böcekten,akrepten,kertenkeleden vs... çok korkarım mümkünse karşılaşmıyayım,haşır neşir olmuyayım geçen balkonda bir minik kertenkele gördüm,önce resmini çektim,sonra dışarı postaladım,çocuklarada gösteriyorum ama diyorumki gelin size evcil hayvanımı göstereyim :) resmini gösterdim aa hani nerde dediler dedim yok kaçtı evden :)
İki gün sonra noldu tahmin edin :)
Benim evcil hayvan yüz bulmuş teee içeri kadar girmiş, iki gün önce balkonda resmini çeken ben elleyemedim bile kendisini,eşimi bekledim gelince alsın diye,hayvan hep orda dururmu? nere gitti hiç bilmiyorum,belki şu an hala evin içinde bile olabilir,hatta ben bu yazıyı yazarken koltuğun altından ayağımı ısırmaya uğraşıyoda olabilir :)
Bir kez bahçede kuyruğunu bırakıp kaçan kertenkele görmüştümde o kertenkelelere bir kez daha hayran olmuştum,ama sadece hayranım bak hala sevmiyorum :)
Asansöre tek başıma binemem,ya bozulursa mazallah ya içinde kalırsam :)

Bir sabah kalktınız ve dünyada hiç bir insan olmadığını öğrendiniz, ne yapardınız ?

Niye? Allahü Teala benim cezamı daha dünyadamı vermeye kalktıda beni yalnız bıraktı sümme haşa :)
Kim hazırlıyo bu soruları? Ben niye cevap veriyorum peki?
Ohhhh diye derin bir nefes alıp çok sevinirdim,dünya sonunda bana kaldı derdim,artık nasıl bir dünya bırakıcaklarsa bana o ayrı :)
Issız bir adaya düşmek gibi bir şey bu yahuu,olamaz öyle bir şey,inanmıyorum :)
Sende bu cevaba inanmıyorsun değilmi,normaldir bende bu soruyu nasıl sordular ona inanamıyorum :)
....

nyayı dolaşmak isteseniz hangi ülkeden başlardınız ? Neden ?

Sıcak ve tropikal ülkeler tercihimdir :) Mümkünse ben Avusturalya'dan başlamak istiyorum :)
Sana ordan mektup yazarım,ama önce çatır çatır ingilizce öğrenmem lazım değil mi ama oranın insanlarıyla anlaşabilmem için,yok öyle beden dili yürek dili  sevgi dili falan yalan onlar,
bir dil bir insan,iki dil iki insan ecdadımız 7 lisan bilirken biz anadilimizi konuşmaktan aciziz...
onçün bence dil öğrenmeden çıkmayın yola :)

İtiraf edin prens/prensese dönüşür diye kaç kurbağa öptünüz ?

Az önce, çok değil,yukardaki soruya cevapta yazdık değil mi sevmiyoz öyle şeyleri diye :)
Mahsusmu yapıyosunuz,bu kadar haşereyi sevmeyen ben,niye kalkıpta prens olcek diye kurbağayı öpeyim,kalkta sen kendin öp :)
olur ben öpeyim prense dönüştüreyim sen gel benim prensimi elimden al,çok meraklıysan kendin öp :)
ben elinden felan almam benim hali hazırda zaten 3 tane prensim var :) Yokkende öyle prensim olsun diye bir derdim yoktu zaten herkes haddini bilsin lütfen öyle prenses olmadan prens olmadan prenses prens hayalleri kurmasın,hayır kurun ama sonra üzülüyosunuz,teselli etcek omuz arıyosunuz :)
Yıl olmuş 2012 hala prens hayali kuruyolar bu ne ya,siz krallık mı gelsin istiyosunuz,biz koskoca 600 yıl dünyaya hüküm sürmüş Osmanlı İmparatorluğu'nun torunlarıyız,ne özeniyonuz elin prenslerine prenseslerine :)
Bak şimdi sorduğuna soracağına pişman oldu biliyonmu bu soruyu hazırlayan oturdu kesin ağlıyo :)
Sözüm Abheri arkadaımdan dışarı benim gıcıklığım bu mim sorularını ilk kez hazırlayıp ortaya atanlara :)

En son yaşadığınız küçük düşürücü , unutamadığınız olay ?

? Hatırlamıyorum....Aklıma gelirse kaydı düzenleyip yazarım :)

Asla yanınızdan ayırmadığınız 3 şey ?


Yerine ve zamanına göre değişir ama o,şimdi 3 şey yazarsam başka bir zaman onlara ihtiyacım olmadığında boşuna taşımış olurum değil mi ama :)
Bu soru çok geniş açılımı olan bir soru gibi geldi bana,asla yanımdan ayırmam derken yatağada onlanmı girecem,ya lavaboya felan :)
hııı hadi şimdi sen düşün biraz soruyu tekrar hazırla tamam mı bir dahaki sefere değişik sor,belki bir cevap kopartabilirsin :)

Hayatınızın bir kitap/ film olmasını isteseydiniz hangi kitap/film olmasını isterdiniz ?

Dram,trajedi,trajikomik,mizah,tarzı karışık bir roman olurdu belki ama ben kendim yazabilirim istersem :)

En yakın arkadaşınızın bir uzaylı olduğunu ve sizi ilk denek olarak kendi gezegenine götüreceğini öğrendiniz, ne yapardınız ?

Ney en yakın arkadaşım mı,o günden sonra o benim düşmanım olurdu ya :)
hemen onla olan bütün irtibatımı keser,bütün ilişkimi bitirirdim,birde ona deneklikmi yapacağım,hiç işim olmaz öyle şeylerle :)

İsviçreli bilim adamları görünmezlik hapını buldu ve siz bu hapı kullanan ilk kişisiniz. Hapı kullandıktan sonra yapıcağınız ilk şey nedir?


Hapı kullanmazdım ki :)
Herşeyi gören,bilen,işiten Yüce Rabbim beni hap kullandıktan sonrada görecek,işitecek,bilecek o yüzden kullardan saklanmak olur bu sadece,Rabbimden saklanamam ki....
Mülk suresi 
12. Fakat daha görmeden Rablerinden (azabından) korkanlara gelince, onlar için gerçekten hem bağışlanma hem de büyük mükâfat vardır.
13. Sözünüzü ister gizleyin, ister açığa vurun; bilin ki O, kalplerin içindekini bilmektedir.
14. Hiç yaratan bilmez mi? O, en ince işleri görüp bilmektedir ve her şeyden haberdardır.



Şimdi işin en zevkli kısmına geldikkk :) Ben kimleri mimlesem acaba? 
Öncelikle bu yazıyı tüm okuyanları ve yorum bırakanları mimlemek istiyorum,,,,
ama yok öyle yazıyı okuyup mimden kaçmak için yorum bırakmadan gitmek :)
Okuyan ve yorumlayan herkes,
ayrıca,
Ablasının kardeşi,
Teyzesinin Gülü,
Ahiretliğim,
AmaninnNarda,
Renkli yolların Yolcusu,
Gül ablamız,
ve Kararım Kararlı'mız,
Ve 
Nutukcu'muz....

İnşallah cevaplarlar nezaketende olsa,zaten cevaplamasalarda benim gözüm sürekli üstlerinde olacak :)
:)
:)

21 yorum:

gelibolu17 dedi ki...

Ben şimdi yazdım gidiyorum müsaadenizle,sonra bilahare mimlediklerime haber vermeye gideceğim,kahvaltı hazırlamam lazım,,,,Allah'a emanet olunn,hoş kalın...Selamlar :)

Adsız dedi ki...

Sevgili Gelibolu beni de düşündüğün için teşekkür ediyorum evvela. Mimini cevaplayacağım. Biraz sonra misafirlerim gelecek. Düşünmem gerekiyor. Bayağı soru varmış çünkü. Bunları fotoğrafla yapmam mümkün olmaz. :) O yüzden buraya yorum olarak yazarım.

Görüşmek üzere.

N.Narda dedi ki...

Oy oy oy kaçış yok yani :)

Yalnız yine beni ağız dolusu güldürdün ya Allah da seni güldürsün. Ama zeki güldürmeceler bunlar tabii ki.Nutukçunun cevabını da ben merak ettim şimdi doğrusu :)

Adsız dedi ki...


Soru: Çaresi bulunmayan bir hastalığa yakalandınız ve bunun sonucunda yaklaşık 1 yıllık ömrünüzün kaldığını öğrendiniz. Kalan 1 yılınızda ne yapardınız ?


cevap: Aslında herkes çaresiz bir hastalığa yakalanmış durumda. Ve pek çoğumuzun bir yıldan daha az zamanı var. Kendimce bunu hayatıma yaymaya çalışıyorum. Yani istediğim şeyleri yapmaya. Fakat ölüme bu kadar yakın olduğumuzu bilmemize rağmen (elhamdülillah) yine de doğru düzgün bir kul olamıyoruz.



Soru: Fobileriniz , takıntılarınız var mı ? Varsa neler ?


cevap: Olmaz mı. :) Börtü böcek benim de fobimdir. Fotoğraflarını çekmekten geri kalmam o ayrı. Belgesellerini seyretmekten de büyük zevk alırım. Nasıl olsa yanımda değil ya.



Soru: Bir sabah kalktınız ve dünyada hiç bir insan olmadığını öğrendiniz, ne yapardınız ?

cevap: Hiçbir şey yapamazdım. Çünkü ben de bir insanım. :P



Soru: Dünyayı dolaşmak isteseniz hangi ülkeden başlardınız ? Neden ?

cevap: Yerimden kımıldamaya pek niyetim yok.



Soru: İtiraf edin prens/prensese dönüşür diye kaç kurbağa öptünüz ?

cevap: Masallara inanmam.



Soru: En son yaşadığınız küçük düşürücü , unutamadığınız olay ?

cevap: Bunları hemen unutmaya çalışırım. Zaten hatırlasam da buraya yazmam.



Soru: Asla yanınızdan ayırmadığınız 3 şey ?

cevap: Elbiselerim. :) 3 taneden fazladır herhalde.




Soru: Hayatınızın bir kitap/ film olmasını isteseydiniz hangi kitap/film olmasını isterdiniz ?

cevap: İstemezdim.




Soru: En yakın arkadaşınızın bir uzaylı olduğunu ve sizi ilk denek olarak kendi gezegenine götüreceğini öğrendiniz, ne yapardınız ?


cevap: "Fazla muhabbet tez ayrılık getirir" demiş atalarımız. Çok yakın bir arkadaşım olmadığı için sevinmeli miyim?





Soru: İsviçreli bilim adamları görünmezlik hapını buldu ve siz bu hapı kullananan ilk kişisiniz. Hapı kullandıktan sonra yapıcağınız ilk şey nedir?

cevap: Aklıma hiçbir şey gelmiyor. Bu bana uygun bir şey değil.

abherî dedi ki...

Bloğumu açtım, yandaki kolonda takip ettiklerim listesine bakarken, "mim'lendim de geldim" başlığınızı görünce; içimden ay canım hemen de cevaplamış diyerek yüzümde bir tebessüm oluştu ve hemen buraya koştum :)

Lâkin yüzümdeki tebessümün, bu kadar ağzım kulaklarımda versiyonunda olacağını tahmin etmemiştim inanın :)

Bu kadar içten cevapladığınız için çok teşekkür ederim, zaman zaman(belki de çoğu zaman) unutuverdiğim neşe denen olguyu bana böylesine güzel hatırlattığınız için müteşekkirim..

Verdiğiniz cevaplar fevkalâde eğlenceli olsa da ince bir zekanın ürünü olduğu hemen anlaşılıyor, tebrik ederim..

Yüreğiniz dert görmesin, baki muhabbetle..

zeynep dedi ki...

Deli hatun:)))

ihyaca dedi ki...

Sen hem bloga gel mimlendin mimini al de, hem de mimlediklerinin arasına adımı yazmayı unut! :) Canımsın, mimini aldım, teşekkür ettim, çayımı da içtim gidiyorum..Çayın yanında kurabiye de olsaymış iyiymiş sanki..Hurmalarını da bıraktım buraya, afiyet olsun..Sevgiler :))

Adsız dedi ki...

Buraya yorum bırakmıştım ama gelmedi mi acaba?

gelibolu17 dedi ki...

Yolcu,
yorumunu biraz geç görmüşüm canım benden dolayı,kusura bakma,,,çok teşekkür ederim cevapladığın için,yüreğine sağlık....selamlar :)

İhyaca,
Adın yazıyoya canım linkinle birlikte aşkol yani,gel gel bir daha bak :)Kurabiyede yaparım ben sana,hurmalar için teşekkürler :) selamlar....

Zeynep,
Bu kaçıncı oldu yaw,bak 40 kere söyleyince oluyomuş :)

Abheri,
teşekkür ederim güzel sözlerin için,,,bende özlemiştim mim cevaplamayı ne yalan söyliyeyim,hemen yazıvrdim :)

N.Narda,
Evet kaçış yok :)
Bekliyorum cevaplarınızı sabırsızlıkla :)
Teşekkürler.Selamlar....

Gulaycebilgidunyası dedi ki...

merhabalar canım mim sorularını ve cevaplarını okudum yine muzipliğin üzerindeymiş çok komik cevaplar vermişsin o kertenkelenin halen evde olduğunu düşünerek o ev de nasıl duruyorsun hayret doğrusu ben ufacık bir böcekten bile çok korkarım ve böcek evden atılmadığı süre uyku bile uyuyayam değil bu küçükte olsa bir kertenkele mazallah aklımı oynatırım çok cesaretlisin....

gelibolu17 dedi ki...

Gülay abla,hoşgelmişsinn :)
O kertenkele ön kapıdan girip arka kapıdan çıkmıştır ya :) Yada ben öyle düşünerek kendimi rahatlatıyorum :) Görmedim bir daha kendisini,aman napayım şimdi hayvanı öldürüp katilmi olayım :) camlar kapılar açık çok istiyosa sıcakta içerde dursun,bence çoktan çıkmıştır :)

N.Narda dedi ki...

mimin hazır, okuma sırası sende :)

Adsız dedi ki...

Ales'ten çok soru var burada ben nasıl cevaplayayım hepsini? Zaten kardeşin sınavlarla falan boğuşsun sen de bir sınav daha yükle. Ösym abla ne olacak! :))

Abla valla şaka bir yana hepsi çok, ben hepsini cevaplayamam. Bir tane seç ben cevaplayayım.

gelibolu17 dedi ki...

N.Narda,
hemen geliyorum okumaya...çok teşekkürler :)

gelibolu17 dedi ki...

Yusuff,
sen sınava girincede böylemi yapıyosun,çok soru var hepsini cevaplamasam olmazmı diyosun :)
Nekka ayıp,tembel derim bak :)
Okulda hocalarınada öyle söyle tamam mı?
siz bir soru seçin ben cevaplıyım :)
olmazzz o soruların hepsi cevaplanıcakkkk :)

Yolcu bile cevapladı ya :)

peki şaka yaptım korkma,sen bilirsin,o zaman şunu cevapla....

"En yakın arkadaşınızın bir uzaylı olduğunu ve sizi ilk denek olarak kendi gezegenine götüreceğini öğrendiniz, ne yapardınız ?"


Adsız dedi ki...

Anlaştık o zaman, yazacağım inşallah. Sağ ol abla torpil için ;)

gelibolu17 dedi ki...

Hadi bakalım,bunuda başkasına yapmam bilesin :)
Beklerim bende yazmanı,yaz bitmeden yaz ama :)

Volkan DENİZ dedi ki...

Geç oldu ama naçizane bir karalama yaptım. :)

http://nutukcu.blogspot.com/2012/09/ben-kim-miyim.html

Saygılar...

gelibolu17 dedi ki...

Teşekkür ederim sevgili Nutukçu,,,geç olsun önemli değil,önemli olan nezaketende olsa kırmayıp cevaplamanız...Gelirim okumaya,selamlar...

Adsız dedi ki...

Mimini cevapladım abla :) http://yusufsan21.blogspot.com/2012/09/benimle-evlenir-misiniz.html

gelibolu17 dedi ki...

Yusuff,anca :) Biraz zorlama oldu ama iyi oldu,geliyorum okumaya,teşekkürler :)

Gelibolu'm