23 Mart 2012

Nur Topu Gibi Bir MİM'im Oldu Bakarmısınız?

Ne şirin değilmi ? Aynı bana benziyor :) Aaa yok yok kız halaya benzer aynı halası,yok beee halası esmer bu beyaz görmüyomusun,kaşları gözleri sarışınmı olcak ne (halbuki saçlar siyahtır,ama bizde illa bir kendimize benzetme çabası olduğu için öyle görürüz :)
Gözleri ne güzel dönmese bari rengiii,,,yok döner o süt rengi :)
Adı neymiş,adını ne koydunuz? Adı MİM :) höönnkkk,neyy öyle isimmi olurmuş canım,ahhh vah vah vah bu zamane gençleride hiç yol yordam bilmiyor canım hiç bişey bulamazsan insan kayınvaldesinin kayınpederinin adını koyar yada nezaketen sorar ama dimi :) Göbek adı varmı? Ezanlı ismide bumu,siz en iyisi bunun yanına bir can yada su ekleyin canımm,ne o öyle isimmi olurmuş MİM diye anlamı neymiş :) Tam 7 tane çocuk doğurdum kardeş hiç birinin adını ben koymadım,koyamadımki :)
Aaaa bak gülüyor gülüyor ahh çok tatlı maşallah,Allah nazarlardan saklasın tütütttüüüüüü :) Göbeği düştümü?
Göbek bağını nereye göndünüz,ayyy eltimgilin halasının gelininin torunu fakültenin bahçesine gömmüş doktor olsun diye :) Ayyy biz doktorlar az maaş alıyo diye Meclisin bahçesine gömeceğiz hani mebus maaşları bayağı dolgun diye :) Yıkadınızmı,tuzladınızmı yıkarken suyuna yumurta kabuğu,süpürge çöpü koydunuzmu?
Sakın kırklanmadan dışarı çıkarmayın,çamaşırlarını ezan saatinden önce dışardaysa toplayın iyi değildir,
annesi üşütmesin ayaklarını çetik giysin yelek giysin sırtına,yoksa sütünden geçer MİM'iniz gazlı olur,gazlı MİM büyütmeside zor olur,ayy pekte uslu canım hiç sesi çıkmıyor,,,kundak yapmıyomusunuz azcık ellerini bağlasaydınız rahat uyusaydı,,,bizim zamanımızda koçan gibi sımsıkı kundaklardık bebelerimizi,hem kucağa alması rahat olurdu,sahii normalmi oldu sezaryenlemi ? aman canım şimdikiler hep kolayına kaçıyor hemen yaptırt sezaryeni ertesi gün git avm'ye önceden biz 40 gün yataktan çıkmazdık,ayıptı lohusa kadının ne işi var sokakta,çarpılır mazallah,,,,böyle güzelce lohusa yatakları yapılır lohusa şerbetleir ikram edilirdi gelenlere :)
Kimmm kim burdaki herşeye muhalefet olan çabuk çıksın ortaya :)

Yukardaki ve ona benzer muhabbetler uzar giderrrr,aldım nur topu gibi MİM'imi kucağıma geldim blogumun başına nasılsınız bakalım?
Sevgili Hayatseyahat kardeşim sağolsun bana bu güzel Mim i hediye etmiş,bende uzun süreden beri mimsizlikten kıvranır olduydum,hani nerde bir mim görsem alıp bağrıma evladımmm diye basasım geliyordu ama bana paslanmadanda nasıl alimm elin mimini kendi nüfusuma şimdi demi ama :) Allah'tan sevgili hayatseyahat kardeşime malummu oldu ne benide mim listesine ekleyivermiş :) Teşekkür ediyorum kendisine,
mimin konusu çok hoş ben beğendim ama sağolsun kendisi benimde verebileceğim tüm cevapları vermiş bize yazacak pek birşey bırakmamış ama olsun ben genede hafızamı bir yoklayayım bakalım neler çıkacak ortaya...


Mim soruları şunlar:
*Hayatınızda ‘artık yok’ dediğiniz şeyler var mı? Eskiden bu yana neler değişti sizce? Neleri özlüyorsunuz peki, neleri yad ediyorsunuz? Ya da aklınıza gelince ‘iyi ki de değişti’ dediğiniz şeyler oluyor mu?
*Hayatınızda neyin değişmesini isterdiniz? Yeni bir eşya, yeni bir hayat ya da yeni bir icat mı istediğiniz? ‘Hayalimdir…’ dediğiniz bir şey söyler misiniz?
İlk sorusuna cevabım:
Hayatımda artık bir gaz lambası yok eskiden 14 numara lambalı içinde gazı herdaim hazır bulunan duvarda asılı bir gazlambam yok mesela,ama çok istiyorum bir tane almak,ama o yeni çıkan tiki modellerden değil eski tiplerden :)
Hayatımda artık kiraz ağaçları,badem ağaçları,çitlembik ağaçları,şeftali ağaçları,erik ağaçları yok üstüne çıkabileceğim hoş artık çıkamam herhalde,çıksamda inebilirmiyim bilemiyorum :)
Babamın köyüne gittiğimizde gördüğüm omuzlarında bakırağaçlarıyla su taşıyan insanlar yok artık bakırağaçlarıda yok,hep hayret etmişimdir onlara aslında uzuuun bir kalın sopayı omuzlarına koyup iki ucuna bakırları koyup su taşırlardı hiç dökmeden,nasıl taşıdıklarına,,,ve babamın köyüne yürüyerek gitmekte yok artık hayatımda :)
Topaç yok,ucuz plastik bebekler yok,siyah beyaz televizyon yok artık hayatımda,ama karşımdaki okulun bahçesinde top oynayan ip atlayan çocuklar var mesela :)
Artık hayatımda evimizden çok uzağa gazete almaya gittiğim gazete bayiisi yok,nakışlarını işlemesi için bana ip aldırmak için tuhafiyeye yollayan abla yok,pazardan kendisine bir şeyler aldırmak için camının önünde yoldan bir tanıdığın geçmesini bekleyen teyzem yok...
Tüp kuyrukları yok,yağ kurukları yok,her şey oldukça bol,siyah okul önlüğü yok artık hayatımda ve dantel okul yakalarıda yok,eğer kızım olsaydı ama kızım olsaydı ben ona dantel yaka örüp takıp öyle gönderirdim okula,annem gibi....
Annem yok hayatımda en önemli eksiğim o aslında,anne olduğumu göremedi mesela evlendiğimi görmedi,torunlarını göremedi takdiri İlahi...
Takvim yapraklarını her gün özenle koparıp okuyan ve sonra tekrar okumak için saklayan dedem yok artık,ama onun yerine ben yapıyorum o işi,sevdiğim tekrar okumak istediğim yazılar olanları bende saklıyorum,,,haaa bir ara küçükken ben Emel Sayın'ı çok severdim,hep onun gazetelerden resimlerini keser biriktirirdim,hayrandım ona ben,hala seviyorum severek dinliyorum ama şimdi netten istediğin hayranının resimlerine ulaşabiliyosun,ama ulaşıncada eskisi gibi zevkli olmuyor galiba,,,o zamanların ulaşılmazlığıydı belkide onları star yapan :)
Artık yaşlı ve yorgun dünyamızda cümlemizin hayatında olmayan şeylerden bir kaçıda saygı ve sevgi,tahammülsüzlük had safhada,,,,,
Bu liste uzar gider aslında arkadaşlar herkes kendince kendi listesini yapabilir,yukarda saydıklarım o dönemlerde herksesin yaşadığı yaşaması gereken şeylerdi öyle olması gerekiyordu ve oldu bu zamanda böyle bakalım ilrleyen yıllarda daha nelerle karşılacağız o zamanda bu yılları özleyeceğiz belkide :)
İkinci soru için ise cevabım:
Hayatımda şuan değişmesini istediğim bir şey yok çok şükür bundan 6 yıl önce ve tekrar 3 yıl önce köklü bir değişiklik yaptım bir çok kişiyi şaşırtarak iyikide yapmışım çok mutluyum vicdanım rahat,inşallah Allah devam ettirir beni mahcup ettirmez,çok istediğim bir şey var oda Gül kokulu diyarlara gitmek O'nun (s.a.v) gezdiği ayak bastığı yerleri mübarek toprakları görebilmek inşallah kısmet olur...
Birde evlatlarımın hayırlı birer insan olarak yetişmeleridir yaşamlarını devam ettirmeleridir hayalim,,,,
Bu kadar yeterli olmuştur umarım bende kimleri koruyucu ana baba yapsam mimime aceba dur bi düşüneyim,,,hani öyle birilerine vermeliyimki nurtopu gibi mimimi gözüm arkada kalmasın benim gibi sahip çıkıp baksınlar işteee güvendiğim beni yarı yolda bırakmayacak olan mimzedelerim şey aman çok pardon mimsever blog arkadaşlarım,
nurtopu gibi mimime koruyucu aile olacak ablaları abileri,gelin buraya lütfen emanetlerinizi alınız :)
mimim size emanet mimim miminiz olsun ona iyi bakın,ben gidiyorum görüşmek üzere hoşkalınız,selamlar olsun :)


20 yorum:

Adsız dedi ki...

:))))) ilahi arkadaşım,çok güldüm miminize.sevgiler selam ve dua ile.......Hayırlı cumalar...

gelibolu17 dedi ki...

Züleyha,
hoşgeldin sağolasın sanada hayorlı cumalar...
Hep güldürsün Rabbim inşallah,,sevgiler bizden :)

N.Narda dedi ki...

Nereden buluyorsun bunları Ablacım be:)Ne güzel bir mizah bu böyle,fikrine,neşene sağlık,Allah bozmasın.

O mimden bende de var ama senin bu başlangıçtaki nur topu gibi mim faslını (ç)alasım geldi :))

Aaa,bir de hayırlı cumalar.

gelibolu17 dedi ki...

Narda,
hoşgelmişsin,,,
benim bünyedende bunlar çıkıyor engel olamıyorum :)
beğendiysen ne mutlu tabikide baştaki beğendiğin yerleri alabilirsin memnun olurum...

Hayırlı cumalar olsun canım,amin güzel dileklerin içinde :) Cümlemizede inşallah...

nadarû dedi ki...

yine bana mimli günler düştü, eyvah:)

teşekkür ederim güzel dost..
dostlarını asla ihmal etmeyen güzel insan..
şimdi benim ismimi andın ya bu bana yeter işte..
bolca selam..çokca dua ile inşaallah..
hayırlı cumalar..

not;
mimin konusu aslında fena değilmiş;)

Pabuc dedi ki...

en kısa zamanda(fırsat bulduğumda inş) cevaplayacam..Tşkler...

Unknown dedi ki...

Pek naçizaneymiş canıııım :)) Döktürmüşün yine maşallah tütütü (yüzünü sil şimdi) Sayende dünya doğum tarihi hakkında da bilgim oldu artık :) Şu topaçları ben de yazacaktım ama biz daha çok beybleyd oynuyoduk o da güzeldi :) Takvim yaprakları zaten apayrı ahhh yarın gidip bitane edinmeli onlardan artık senin lwl ine atlama zamanım gelmiş benim de... :) Küçükken kaçar okumazdım ama şimdi sen yazınca birden özleyiverdim.
Çok teşekkürler mimimi evlat edindiğin için :)
Umarım hayallerine kavuşursun sonra evlatların da kavuşurlar ve 7 sülale mutlu mesut olursunuz tütütü :)

gelibolu17 dedi ki...

Derin'im,
hoşgelmişsin :)
Evet gene sana mimli günler düştü eyvahki ne eyvah,öncekileride uçuca eklesek burdan köye yol olurmu acaba :) Her zaman aklımdasın canım bu aralar ziyaretine gelemesemde aklımdasın, selamlar sevgiler olsun dua edenlerimiz bol olsun inşallah,,,,
evet mim'in konusu güzel sevdim ben,zaten nostaljiyi seviyorum ben :) bekleyeceğim cevabını sabırsızlıkla....

gelibolu17 dedi ki...

Pabuç,
beklerim canım güzel cevabını,eminim senden çok güzel bir yazı çıkacağına :)selamlar

gelibolu17 dedi ki...

Gürhan,
öyledir evet,Yarabbi şükür :) Yüzümü sildimde :)

Evet bak o konuda eksikliklerinde giderilmiş oldu mim sayesinde senden ötürü beya benden ötürümü,senden ötürü :)

Beybledleri biliyorum benim oğluşlardan,çizgi filmide vardı,ama o beybledlerin ışıklıları güzeldi birde ben yoyo ları severim,zamane oyuncakları işte :) Evet takvim yaprakları güzeldir eskiden saatli maarif takvimi vardı hala varmı acaba ?
Atla lwl vaktin gelmişte geçiyo bile :)
Amin duan içinde,severim mimleri o yüzden bana gönderilmiş hiç bir mimi çok özelime girmedikçe reddetmem ben severek cevaplarım,
bu kabul edilmeyen mimler camii avlusuna bırakılmış çocuk gibi ya sahip çıkılmayınca üzülüyom ben,o yüzdende hepsini evlatlık alasım geliyo :)
Yarabbi şükür,gene tükürük geldi sildim :)

Marifetane hobi dedi ki...

Mimlerle seni daha iyi tanıma fırsatı veriyorsun bizlere güzel yüreğinle içtenlikle yazdığın yazıları okumak çok zevkli... canım evet http://www.marifetane.com/ adresimde etkinliği yapmak istiyorum.diğer bloglarım epey karıştı şimdilik onlarla hiç ilgilenemiyorum..görüşmek üzere selametle kalasın..

gelibolu17 dedi ki...

Marifetane,
sağolasın güzel yorumun için canım :)
teşekkürler,az sonra bırakacağım etkinlik için yapman gerekenleri,sevgiler :) şimdiden kolay gelsinnn...

Adsız dedi ki...

Teşekkür ederim mim için. Allah razı olsun ne diyeyim mim de olmasa yazmayacağım artık. Yazınca haber veririm inşallah.

gelibolu17 dedi ki...

Yusuff,
Rica ederim,hayırdır niye yazmıyorsun?
İnşallah bekliyorum bakalım yazmanı,selamlar :)

Adsız dedi ki...

Bu aralar çok yoğunum abla. Yani bir tek o değil de bu bahanem olsun :)

Senin için mantı yaptım. Buyur afiyetle ye. Tekrar teşekkür ederim mim için :)

Mantılı Mim

ihyaca dedi ki...

Selamlar, sevgiler Gülcancığım. Seve seve mimi kabul ederdim ancak senin mimlendiğin mimde Gürhan beni de mimlemiş sağolsun, sanırım gözünden kaçtı canım. Olsun ben senin elinden de mimlenmiş kabul ediyorum kendimi.Düşünmüş olman bile çok güzel kıymetli kardeşim,çok teşekkür ederim, Allah'a emanet olasın :)

gelibolu17 dedi ki...

İhyaca,
gördüm gördüm,özellikle bende mimlemek istedimki mimin çifte kavrulmuş olsun :)
Gürhan'ı bilemem ama ben bu mimin sonuna kadar takipçisiyim,bakıyorum kim cevapladı kim cevaplamadı,not alıyorum,aman beee zaten 6 kişiyi mimledim onlarda bir naz bir naz olmazki bu kadarda :)

Hadi sende Allah'a emanet olasın,selamlar

gelibolu17 dedi ki...

Yusuff,
mantımı yaptın inanmıyorum,hemen geliyorum :)
Ben teşekkür ederim,inandım say hade bakalım öyle olsun,,,bu aralar bloggerların hepsi yoğun konsantre meyve suyu tadında dadlarından içilmiyolar :)

Bende 7 nisandan sonra yoğunlaşıp buhar olup uçayımda görün :)

Volkan DENİZ dedi ki...

Biraz geç oldu ama mimi besleyip büyüttüm. Özgür bıraktım. umarım görevimi yapabilmişimdir.. :)

http://nutukcu.blogspot.com/2012/03/dunden-bugune-gelen-mim.html

gelibolu17 dedi ki...

SEvgili Nutukçu,
teşekkür ederim,geç olsunda güç olmasın :)
okudum yorumladım,belki sonra aklıma gelen şey olursa yine yorumlarım,,selamlar,,,mim sizi çok sevmiş :)

Gelibolu'm