17 Ekim 2011

Yeni Yemenilerimle Merhaba

Hava aniden soğuyunca,sonbahar kendini göstermeden yerini kış mevsimine bırakınca,böyle oldu işte....
Şairin dediği gibi "beni bu güzel havalar mahvetti" demiyeceğim,yaz mevsimini çok severim,kış mevsiminde tek sevdiğim kar yağması,yağmur yağmasıdır,o yüzden beni güzel havalar değil,böyle soğuk havalar mahvediyor...Ama olsun yinede şükrediyoruz,sobamızı kurduk,üzerine çay suyumuzu koyduk,dışarıda zaman zaman artan,ama aralıklı yağan yağmur var,rüzgar var,rüzgarın sesi uğulduyor şu anda,,,ve ben gözlerimi kapattığımda (ama o zaman harfleri görememki :) kendimi ufacık bir köy evinde buluyorum,mis gibi toprak kokan bir ev,toprak sıvalı çünkü,yerde kilimler yayılı,kapısı hafif gıcırdıyor ama rahatsızlık vermiyor,küçük ama tertipli,düzenli bir ev,dışardan bakıldığında ufacık,içinde yalnızca iki kişi zor yaşar denilen fakat içine girince,geniş yürekli sahiplerinin yüzü gülen ve bir sürü insanın sığışabileceği,yer sofrasında onlarca insanın karnının doyuralacağı bir ev...

Bu yemenilerimi turkuvaz olanı kendime yaptım,diğerini komşuma hediye yaptım,epey oldu yapalı,ama buraya eklemek bir türlü kısmet olmadı nedense,,,biliyosunuz bende fikir olsun diye ekliyorum zaten,yoksa niyetim kimseye ne gaddan hamarat olduğumu göstermek değil :)






TECESSÜS:
Tecessüs,başkalarının gizli taraflarını,kötülük ve kusurlarını araştırmak demektir.
İnsanların dokunulmaz hak ve hürriyetleri vardır,bunlardan biride gizli yönlerinin araştırılmamasıdır.

Hz.Peygamber de (s.a.v) başkalarının gizli yönlerinin araştırılmasını yasaklamış,İslam kardeşliğine halel getirecek her türlü davranıştan uzak durulmasını istemiştir.
(Ebu Davud,Edep,40;Tirmizi,Birr,84)

"...Tecessüs etmeyin (birbirinizin gizli yönlerini araştırmayın)..."
(Hucurat49/12)

12 yorum:

Şerife dedi ki...

yemenilerin çok güzellermiş güzel günlerde kullanırsın inşallah

Adsız dedi ki...

Gizli yönlerini araştırmadığımız gibi, açıktan gördüğümüz hatalarını da örtmeye çalışmalıyız. Müslüman kardeşiliği böyle olur.

Malesef tam tersi oluyor. Hatta yapmadığı şeyleri, kendi zannıyla o kişi bunları yapmış gibi sağda solda anlatanlar var.

Selamlar...

gelibolu17 dedi ki...

Yolcu,hoşgelmişsin,,,haklısın...Selamlar,sevgiler :)

gelibolu17 dedi ki...

Şerife,teşekkür ederim...
Hoşgelmişsin,sevgiler :)

Adsız dedi ki...

harikalar hepsi sondaki sözler daha da güzeldi hepsi bir yerde 10 numarasın vesselam ellerine sağlık çok beğendim selamlar gülcan

gelibolu17 dedi ki...

Zeynepler gelmiş hoşgelmiş :)
teşekkür ederim,o senin kendi güzelliğin canım,bendende sana selamlar sevgiler olsun...

N.Narda dedi ki...

Ne güzel, el emeğinizi komşunuza hediye etmişsiniz.

Bu kararık günler nasıl geçecek, ben de kitaptan sıkıldım mı ufacık bozuk para keseleri öreceğim,hediyelik:)fazlası elimden gelmez de :)

Adsız dedi ki...

Yine yemeni olayına girmişsiniz. :) Hani benim takım elbisem? :)

gelibolu17 dedi ki...

N.Narda,hoşgelmişsin,teşekkürler,olsun hediyenin azı çoğu olmaz,gönüldne gelerek verilmesi önemli olan :)

kitap okucaz,elişi yapıcaz,yoksa başka türlü geçmez bu koskoca kış mevsimi :)

sevgiler...

gelibolu17 dedi ki...

Biryazarsam,sizin takım elbise biraz bekliyecek :) Zira şu sıralar vitrin takımı başladım kendime onu örüyorum,bakalım ne zaman bitecek :)

Peygamberim İzinden dedi ki...

Maşaallah sizlere heveslenip gidip halk eğitime dikiş kursuna yazıldım 100 tl katılım parası istediler hadi onu da gözden çıkardım şimdi de çoğunluk oluşturup bir sınıf açamadılar hevesim kursağımda kaldı desem yeridir.
Ellerine ve dillerine sağlık blogun çok güzel uğranacak bir liman gibi mutlaka gelip bakıyorum.
Allah'a emanet ol!

gelibolu17 dedi ki...

Emine ablam hoşgelmişsin,teşekkür ederim,ne güzel şeyler söylüyosun öyle :)
İnşallah yeterli çoğunluk sağlanırda açılır kursunuz,sende evde tek başına birşeyler yapmayı dene kurs açılana kadar,,,ben aylak durmayı pek beceremiyorum,illa elimde bir meşgale olacak :)sevgilerimle selamlar olsun,,sende Allah'a emanetsin :)

Gelibolu'm