28 Eylül 2011

Blogger Olma Kriterleri :)

Hehheeeee,keh keh keh,nihahahaaa,yaşasın tötülük mü demem gerekiyor böyle bir başlık attığım için :)
Ama bendende hiç tötü karakter Aliye Rona Olmaski,nedir canım bu eski Yeşilçam aktör ve aktrislerinin benden çektiği :)
Nedir blogger olma kriterleri,hatunun işi yok,gücü yok,işleri tıkırında vesselam,vesselam demişken o nerde?
kalkmış böyle bir yazı yazmışmı dediniz? Demişinizdir....Oyy benim kuzucuklarım,heheheeeh Adile Naşit olasım geldi,pabuuuç,sazannnn,awdilll,seçillll,hazannnnn,sözünözüüüü,nutukcuuuuu,yusuffff,biryazarsammmm,lamitariffff (hiç sesi çıkmıyorda),saklıinciiiii (oda yok:( ),Derinnnnn,İhyacaaaa,Gülümseeeee,Ayşe Melekkk,Yolcuuuuu ve adını yazamadığım diğer blogcanlar koşun koşun yaklaşın yamacıma,gelibolu17 teyzeniz size blogger olma kritterlerini anlatacak,
aslında size değil,sizin nazarınızda,blogger oldum sanıp ama heç bir halt olamayanlara,onlar daha çok okuyo biliyom ben :) Yoksa sizler bu işi çok güsel yapıyosunuz,hepinizin emeğine,yüreğine sağlık...
Blogger olma krtiterleri aslında çok basit,ilk başta zor gibi görünsede "biraz samimiyet,biraz tevazu,biraz güleryüz,karşılıklı diyalog,birazda empati karışımı bişey oluyor...." Bu özelliklerin hepsi,yada bir kaçtanesi bir bloggerda bulundummu,o blogger dadundan yenmez :) Ne diyorum ben ya :)
Seviyos izleyicisiyle,yorumcusuyla ilgilenen bloggerları ne yapalım....Geçenlerde bir yorumda sevgili Yolcu'nun tabirine çok güldüm ve ona çok hak verdim,"put gibi durmak" diye bir tabir kullanmıştı sevgili yolcu,sonuna kadarda haklıydı,bende zaten fikirlerimi yazmıştım altına,benimde ilk başlarda yazılan yorumlara cevap vermediğimi,ama ziyarete gelen arkadaşlarıma mutlaka iadei ziyarete gittiğimi belirtmiştim,ilk kez beni yorumlara cevap verme alışkanlığıyla tanıştıran sevgili Meknun olmuştur....Kulakları çınlasın (Saklıinci),çok hoşuma gitmişti,ne güzel bişey yapıyodu,kendisine bırakılan yorumlara özene bezene cevap yazıyordu,ama bizlerede ziyarete geliyordu mutlaka fırsatı oldukça,sonra lamitarif,sazan'ım ve pabuc'umda gördüm aynı özelliği,kibarlığı,,,ne güzel bir davranış dedim,farkında olmadan sürekli bloglarına yorum bırakır ve yorumlarıma cevap arar olmuştum,siz buna kendi içinizde ne derseniz deyin,ister ilgiye odaklanma deyin yada başka bir şey,güzle bir davranış olduğu kesindi bana göre,sonra bende onlar kadar itinalı olamasamda en azından onlar gibi yapmaya çalıştım,çalışıyorum,,,ve istiyorumki keşke her blogger böyle olsa biraz daha özense,itina etse ama biliyorumki bir çoğunuz çalışıyorsunuz,iş yerlerinizde yazıyorsunuz,o yüzden fırsatınız olmuyor,belki bulduğunuz 15-20 dakikalık vakitlerde bloglarınıza vakit ayırıyorsunuz,sizleri anlıyorum,hak veriyorum,sözüm size değil zaten,sözüm her zaman meclisten dışarı :)
Ondan sonra bazı bloggerlar var izleyici sayısıyla övünen,ay nasıl bir gurulanmadır o işte benim 1500 izleyicim var snein kaç tane var? falla google emmi bana diyorki,senin izleyicin bu:
Gelibolu17-224
Gelibolu17/midedenkalbe-133
Gelibolulodosu-30,
dahada isteme gayrı kendini parçalasan anca bu kadar olur diyo,sana bu zileyici bile çok,çeneni tut onlarıda elinden kaçırma diyo,hep diyo bişiler sölüyo bana,anlat anlat heyecanlı oluyor,geliyo Cengiz babadan şarkı az sonra :) İyide google emmi ben hiç bir zaman orda yazan sayıyla övünmedimki,zaten bana gelen giden belli,görüyorum live trafic ten istatistiklerden,,,o kadar izleyici hiçte bana yanıp yakılmıyo,aman nerde kaldı diye beni aramıyo :) sessiz sedasız arıyosada ben bilmiyorum,,,,hadi kaldırın bakim parmaklarınızı sayıcam :)
 Yani arkadaşlar öyle evinde otururken akşam istihareye yattım banada şimşek çaktı,beynimde elektiriklenme oldu falan filan kalkayım sabah kendime blog açayım,herkes beni görsün,,gelsin yorum çiziktirsin dmekle olmuyo öyle blogger falan :)
Sen yaz postunu sonra kimseye gitme ama bekleki herkes sana gelsin,yok öyle bişey dahada görmedim 5 yıl boyunca,varsa öyle bi yer banada gösteriverin hayrına :)
Ondan sonra açıp açıp kapatırsınız blogları sudan bahanelerle :) fazlaa açıp kapamayın bence ceryan yapıyo :) eğer bu postu okuyuupta keyifte alamadıysan,işine gelmediyse yazdıklarım ekranın sağ üst köşesinde çarpı işareti var ona tıkla,tıkla bak tıkla,korkma suratına kapatıcam sadece :)

Hala kapamayıp okumaya devam ediyosan afferim sana öğrendin blogger olma kriterlerini,neymiş say bakalım,say bak yazılı yapcam,sonra belki sözlüye kaldırırım tahtaya :)
kopya çekmek serbest,bak yazıyom bi daha :)

"biraz samimiyet,biraz tevazu,biraz güleryüz,karşılıklı diyalog,birazda empati karışımı bişey oluyor...."

Hadi size doyum olmaz,ben gidiyorum döndüğümde görüşürüz,sevgiyle kalın,selamlar olsun...




30 yorum:

Adsız dedi ki...

Burada! :)

Bence geleni gideni çok kafaya takmamak lazım. Biz yazarız isteyen okur. Biz blog blog dolaşırız isteyen gelir. Bence ne takipçi sayısı ne de çok yorum önemlidir. Önemli olan sadece yazmaktır.

Ha bir de zahmet edip gelene misafirperver davranmak var.

Başarılarınızın devamını dilerim.

#birfotoğrafbiryazı dedi ki...

ALEMSİN YA:):) tekermelem gibi yazmışsın :D

Yaz postu bekleki gelsin seni okusunlar yok öle bişe :D:D:D çok haklısın.. o iş biraz alışverişe benziyor...Ama aslında bu bir alışveriş olmamalı ya... okumadanda okunabilir olmanın nitelikleri nerden geçiyor acaba öğrenmek lazım... kolaycılık olarak algılama bunu ama gerçekten iyi yazıp istifade edinilebilecek ya da gerçekten eğlendiği bloglara insan okunmasa da gitmeli diye düşünüyorum şayet ben :)

ama bir blog yazarında da her insani ilişkide olduğu gibi samimiyet, empati ve tevazu şart... katılıyorum :)

.........n........ dedi ki...

o kadar haklısın ki utancımdan hiç bir şey yazamıyorum yaa :(

gölge dedi ki...

:) dicek söz kalmamışki :)

gelibolu17 dedi ki...

Yusuff,hoşgeldin :)
Ben takmıyorum zaten,varolan gerçekleri yazıyorum,isteyen katılır istemeyen katılmaz,kimseyi zorla istediğim şekle sokamam bunun farkındayım :)
sevgiler....

gelibolu17 dedi ki...

Özlem,hoşgelmişsin :) var benimde öyle sessiz sedasız okuyup çıktığım,bilgilerinden faydalandığım bloglar,onlarda benim hakkımda öyle düşünebilirler :)
selamlar :)

gelibolu17 dedi ki...

Neslinnce,sen niye üstüne alınıyorsunki,ben seni her şartta takip ediyorum :)Selamlar olsun Ankara'ya :)

gelibolu17 dedi ki...

Satırlarımız,hoşgeldiniz :)
vardır herkesin diyecek son bir sözü bence,ama bazısı yüreğinle konuşur çığlık çığlığa,bazısıda avaz avaz susar,,,nasıl birşey oldu bu yahuu,şiir yazasım geldi inanki :)

Elif'in defterinden dedi ki...

Ben de yorum yapanlara geri dönüyorum ama hakikaten yapılan yorumlara karşılık vermek aklıma gelmemişti. Teşekkür ederim :D

muko dedi ki...

güldüm güldüm güldümmmmm:) zaten senin yazılarını okurken ben hep gülüyorum:)
güldürebilmek de başlı başına bir iş ve sen bunu çok güzel yapıyorsun hem dokunduruyorsun hem güldürüyorsun:)

lakin senin çokk samimi buluyorum şekerim ki accıkın bende öleyim sanırsam ki, ölemiyim ? zorla işkence altında cevap yazıyormuş gibi hissetme haa:P

şaka bir yana neysem o oldum blogumda hee bazen kasıyorm kendimi senin kadar rahat yazamıyorum mesela ama olsun varsın ne edemm ben böyleyim:)

yavvv destan gibi yazdım kısa keseyimm bir daahakine tam destan yazarım öperem seni komacannnnnn

Adsız dedi ki...

Sürekli ziyaretçim olan arkadaşların bana yaptığı yorumların altına illa ben bir şeyler yazmam. Ama ilk defa gelenlere mutlaka bir hoşgeldin demek lazım. Lütfetmiş gelmiş. Hatta yorum bile yazmışsa bir şey dememek ayıp olur. Ben böyle ayıplara çok maruz kaldım da.

Benim yorum yazdığım blogcuların illa ki bana da gelip yorum yazmalarını beklemiyorum. Fakat kendi bloglarında ziyaretçilerini ağarlamasını bilsinler. Yoksa blogculuğu bırakıp, ellerine bir defter alıp yazsınlar. Veya yoruma kapasınlar.

Volkan DENİZ dedi ki...

Hepsi tamam ama biraz anlayış ve geniş bakışı da ekleyelim tam olsun. Çünkü okunan yazılara dar açıdan bakınca farklı algılanabiliyor.

Ama anladımki eğer dürüst ve anlayışlı biriysen bu dediklerin zaten oluyor. İzleyici olanların da gerçek anlamda bir şey izlediklerini sanmıyorum çoğu öylesine takibe alıyor. Biraz samimiyet bence az başlangıçta sürekli samimiyet ve açık yürek olmalı bu sebepten.
Neyse çok uzatmıyım bu yazının üstüne. Yoklama tamam ders bittiyse bana müsaade... :)
Sevgilerle...

gelibolu17 dedi ki...

Sevvgili Elif,hoşgelmişsin,her zaman beklerim,evet bende 3 yıl boyunca öyle takılmıştım,ama dediğim gibi sevgili meknun sayesinde alıştım,devam ettirmeye çalışıyorum,,,sevgiler :)

gelibolu17 dedi ki...

Mukaddes,hoşgelmişsin,ben reel hayatımdada böyleyim canım,Nasrettin hoca'nın torunlarıyız,dokundurabiliyorsak ne mutlu :) yok canım hem hiçte destan gibi olmmadı,yüreğine sağlık,bende seni öpüyorum,sevgiyle kal gel bide şöyle sarılayım :)selamlar...

gelibolu17 dedi ki...

Yolcu,haklısın hele ikinci kısımda yazdıkların harika şeyler,katılıyorum :)
sevgiler,selamlar,her zaman beklerim,gelmişken sana bir fincan nescafe ikram edeyim olurmu :)

gelibolu17 dedi ki...

Sevgili Nutukçu,hoşgelmişsin,estağfurullah ders vermek ne haddimize,şu yazının içindeki küçücük şakayı anlamadım demeyin sakın :)Ama dediğim gibi bunlar varolan gerçekler,senin,benim,bizim her gün blog dünyasında karşılaştığımız gerçekler,ayna tuttum görmesini bilene :)
Ama kusura bakma netteki herkes üniversite mezunu değil,o yüzden herkes geniş bakış açısına sahip değil,keşke herkes okuduğundan tam anlamıyla manalar çıkarsa,ona göre yazıya layık olan yorumu yapabilse ama maalesef durum bundan ibaret o yüzden bazı yorumlarr beklenen tarzda olmayabiliyor :)
Samimiyet her ortamda gerekiyor,zaten yapmacık olanı bi süre sonra anlıyorsun,bir şekilde kendini belli ediyor,,,teşekkür ederim,olaylara ve yazılara daha geniş bakış açısıyla bakabilmemiz dileğiyle,sevgiler...

Volkan DENİZ dedi ki...

Olur mu öyle şey. Ben sizi çok iyi anlıyorum ve ima ettiklerinizi keyifle izliyorum..
Geniş açı için üniversite falan gerekmez. Temiz bakış ve özgür düşünce yeter...
sevgiler... tamam bu son.. :)

gelibolu17 dedi ki...

Temiz bakış ve özgür düşünce,yaptığın bir yoruma bile müdahale oluyorsa eğer nerde kaldı özgür düşünce,haa pardon düşünceydi değilmi? sadece düşünürsün adı üstünde özgür düşünce ;) düşünmen yeter fazla söze gerek yok,düşün ama söyleme,uygulamaya geçme veto yersin,yada alaya alınırsın ;)

sevgiler,saygılar bizden gelsin...

neslinameblog.blogspot.com dedi ki...

yani demek istedigin blogumu ziyaret edeni ziyaret ederim vede yorum yapana yorum yaparim mi demek istedin canim... yanlis anlamis olabilirim kusura bakma canim lütfen.

gelibolu17 dedi ki...

Aynen öyle demek istedim canım :) Ama var benimde sessiz sedasız gidip görüp okuyup feyz aldığım bloglar yorum yapmıyorum çevre kirliliği olmasın diye,onlar bana gelmesede olur,birde gelmesini beklediğim gelmeyince üzüldüğüm dostlar var,yani biraz bu işler karışık :)

ihyaca dedi ki...

Geldimmm,yetiştim.Bana gönül koyma,buradaki tanıdığım canlarım da öyle.Bu aralar ben hiç bir yere yetişemez oldum biliyor musun..Beni azıcık idare et bu aralar gelibolum.Sevgimde,muhabbetimde en ufak bir eksilme yok ama düzene gireceğim inşallah.Seni çok pek çok severim bilirsin,adımı da geçirdiğin için çok teşekkür ederim kıymetli can kardeşim..Kalbimdesin her daim.. :))

gelibolu17 dedi ki...

İhyaca,hoşgelmişisn canım nasılsın? ayacıklarına sağlık,yorum yazan ellerin dert görmesin,,,duygulaırmız karşılıklı,selamlar sevgiler olsun...Allah'a emanet ol,işleirnde kolaylıklar dilerim :)

neslinameblog.blogspot.com dedi ki...

Hmmm anliyorum seni... Tamamiyle kendi düsüncem yanlis anlama ama Sahsen ben begendigim bütün bloglarin hosuma giden postlarina yorum yaparim hosuma gitmeyenede yapmam. üstelik ben su düsüncede degilim bana yorum yapsinlarda bende yorum yapayim, bana bu biraz sacma gelir kimse benim paylasilarima yorum yapmak zorunda degil... Ama simdi söyle bir sey var senin düsüncende özellikle sordumki iyi anlayayim diye, diyorsun bana yorum yaparlarsa yaparim, yani sen yorum bekliyorsun paylastigin postlarda ki yorum yapasin. Yanlis anlama ben illaki yorum beklentisi icerisinde degilim, ben o kadar yorum yapiyorum sana, ama bu güne kadar sende bir kac yorum haric baska bir yorum görmedim sahsen blogumda.Sen simdi istiyorsun bana yorum yapin ben istersem size gelir yorum yaparim, siz bana yorum yapmak zorundasiniz ama ben istedigime yaparim demek istiyorsun bu biraz bencillik olmuyormu ? üstelik sunuda söylüyorsun benim gidip görüp okuyup feyiz aldigim kisiler var yorum yapmiyorum cevre kirliligi olmasin diye, onlar bana gelmesede olur falan filan deyip yok efendim sakayi anlamadiniz falan filan da diyip siyrilamazsin, siyrilmaya calisiyorsun benim düsüncemde. Olmaz eger sen yorum bekliyorsan yorum yapacaksin ki ozaman bu yayinladigin post hakkinda sana katilayim.. ama sana katilmiyorum burda kesinlikle cünkü ben sana yorum yapiyorum ama senin yorumunu son yayinladigim kayitlarimda göremedim cünkü. Dedigim gibi ben yorum beklentisi icerisinde degilim, sadece burda ne kadar yanlis düsündügünü anlatmaya calistim o kadar. Simdi tabi dogal olarak cevap hakki dogdu, kesinlikle savunmani kabul etmiyorum. CÜNKÜ SEN MADEM YORUM BEKLENTISI ICERISINDESIN OZAMAN YORUM YAPACAKSIN SEN KENDIN KOYDUGUN BU KRITERLERE SENINDE UYMAN GEREKLI....

gelibolu17 dedi ki...

Evet nesliname bunlar benim koyduğum kriterler bak ne güzel söylemişsin,senin kriterlerin değil,sen başka türlü düşünmekte özgürsün,send ekendi kriterlerine göre davran güzelim,üstelik her blog yazan insan yazılarına emeklerine yorum bekler,sende dahilsin buna,bana hiç yorum beklemiyorum öyle ortaya sallıyorum deme gibi bir lüksün yok,evet ben bana yorum yapan herkese iadei ziyarete mutlaka giderim,nezaketen giderim gene giderim,ama hemen geri dönemesemde mutlaka giderim bir şekilde cuma tebriği olur,okuduğum bir yazısına olur,mutlaka giderim bana yapılan ziyaret asla karşılıksız kalmaz :)
Sen şimdi diyorsunki,ben sana kaç tane yorum yaptım ama sen benim son yazılarıma yoruum yapmadın görmedim yorumalrını diyorsun bak işte sende yorum beklemişsin benden aynı benim bazı dostlarımdan bekleyipte yorumlarını görmediğinde üzüldüğüm gibi :)daha seni tanıyalı çok uzun bir süre olmadı bana kaç tane yorum yaptığın,benim sana kaç tane yorum yaptığım kayıtlarda var çok afedersin ben kimseyle idrar yarışı içinde değilim,sakın ola bu yorumu kendimi savunmak anlamında algılama,yorumun askıda kalmasın diye,,,, sevgiyle kal selamlar olsun vede hayırlı cumalar,her zaman beklerim...Allah'a emanet olasın :)

neslinameblog.blogspot.com dedi ki...

sözleri carpitmadada üstüne yok sekerim :) ben yorum beklemem kimseden yoruma muhtac degilim :)yorumda sallamiyorum ayrica okish. senin kriterlerin yorum yapana yapmak... ama ben yorum beklemem kimseden.BU SACMA BIR KRITERE SAHIP DEGILIM SEKERIM... POSTUNU bir kere daha oku canim galiba ne yazdigini sende anlamamissin. ben sana soruyorum, yorum yapana yorum yaparim mi demek istedin diyorum sende diyorsunki evet aynen öyle... ben sana demiyorumki yorum yapmadin bana niye ? demiyorum sen yorum yapana yaparim diyorsun yani demek oluyorki yorum bekliyorsun, galiba dedigim gibi ne yazdigini düsünmeden yazmissin. bence postunu on kere oku belki demek istedigimi anlarsin ayrica benim yazdiklarimi bir kere daha oku :) HAAA anlamadinmi sorun degil canim bir kere daha oku :) ozaman anlarsin canim oda belki :)))) ahkam kesmekle isin icinden siyrilma bence.... hadi bay sekerim :)

neslinameblog.blogspot.com dedi ki...

dahada bir sey anlamadiysan yazdiklarimdan senin icin yapabilecegim hic bir sey yok...

neslinameblog.blogspot.com dedi ki...

unuttum yazmayi idrar yarisi yaparim diyorsun postunda bir nevi iyi oku anlarsin yada yazdiklarini anlamadigin postlar yazma...

gelibolu17 dedi ki...

Nesliname,bu sana yazdığım son cevap,hanımefendiliğimden ödün vermeden yayınladım yorumlarını,bundan sonrakileride yayınlarım hiç sorun değil benim için,ama senin seviyene inmemek için cevap yazmıyacağım cevap bekleme oldumu bebişim,istediğin kadar yorum yap yayınlarım :)
sende bana yazdığın cevapları oku,ben senin güzel hatrın için kendi yazdıklarımı 10 değil 20 kerede okurum,senin yazdıklarına istinaden öyle cevap verdim ben,hiçte art niyetim yok,beni bilenler bilir,kimseye kendimi ispatlayacak değilim,burda 5 yıldır blog yazıyorum,ve vicdanım çok rahat hiç kimsenin sırtını basamak yapıp bir yerelre gelmedim,,,,,söylediğim sözlerin sonuna kadar arkasındayım,hiçte pişman değilim,senin gibi kızgınlıklada izlemeye aldığım blog arkadaşlarımı izleme listemden kaldırmıyorum,eski postlarımdaki bir yorumunu okursan söylediklerin ve davranışınla nasıl ters düştüğünü anlarsın...suret aşıkı değilim maksadım gönül kazanmak diye Mevalana hazretlerinin sözüyle sonladırıyorum yorumumu...Allah'a emanet ol emi cicim...ben seni izleme listemden silmiyeceğim,belki merak edersin diye söylüyorum...

Adsız dedi ki...

tamam hocam aldım aldım bu yerinde tüyoları haklısın ne diyeyim hani insan nasıl karşılanmak istiyorsa misafirinide öyle ağırlamalı bence biraz empati sempati samimiyet ama şu da varki ben bu bloğ kapama olayında şahsım adına konuşayım kendimi boş işler yapıyorum kimseye yararlı bir bloğ değil benim burda ne işim var diyip tamamiyle nefsimle savaş veriyorum kimse kimsenin içini bilmez kimseye yorum yapmıyorumda onlarda benimkine yorum yapmıyor okunmuyor diyede düşünüp kapamadım benim amacım yararlı olmak ama benim bloğun içeriği biraz şiir defteri gibi olduğu için insanı iyce melankolik bir ruh haline sevk ediyor zaman zaman benide o yüzden kendimi suçluyorum izlediğim bloğları hepsine yetişmem imkansız benimde kendime göre sorumluluklarım var vaktim yok ama böyle feyz aldığım birkaç bloğ var misal en çok takip ettiğim bloğ awdilin ne yalan söyleyim bir kere bile yorum yazmak kısmet olmadı bu yorum yazmıyorsam okumuyorum anlamına gelmiyor cancağızım sakın yanlış anlama okunuyorsun yorum yazamasamda ben buralarda olduğum sürece sizler gibi değerli arkadaşların bloğlarını takip etmekten büyük haz duyuyorum ve yeni şeyler öğreniyorum ve boş çıkmıyorum inan :)hepsi için ellerine sağlık gönlündeki nurun hiç sönmesin yüreğimden yüreğine selam ve dua ile yaradana emanetsin kolaylıklar

gelibolu17 dedi ki...

Zeynepler,hoşgelmişsinn canım,blog açanlar kapayanalr kendini bilir canım,sen üstüne alınma,şiir blogu konusundaki düşüncelerinde haklısın,bende öyle düşündüğüm için 3 tane şiir blogu açtım kapattım,şiirleri okumayı seviyorum,yorumda yapmak istiyorum ama iş kendikileirmi yayınlamaya gelince bana aynı senin gibi oluyor,keşke O'nu anlatann,O'na yönelten şiirler yazabilsekte kendimizi bu yönde geliştirebilsek ve öyle hatırlansak :(
Yüreğim yüreğinin selamını aldı canım,başım gözüm üstüne,sende Allah'a emanetsin,sevgiler,selamlar...

Gelibolu'm