16 Mayıs 2011

O'nun Gibi Yaşamak

Bu kitapta okumamı bekleyen sıradaki kitap….(Güzel bir hediye olacağını düşündüm) Wordpress'imde yayınlamıştım,şimdi sıra burda yayınlamaya geldi :)

O’nun Gibi Yaşamak – Peygamber Efendimizin Günlük Hayatı
Yazarı : Mustafa GÜNDOĞDU 






Bir mü’minin hayatına yön veren, onun şahsî, ailevî ve sosyal hayatında şaşmaz prensipler teşkil eden esaslar, şüphesiz Efendimiz’in (sallallahu aleyhi ve sellem) sünnet-i seniyyesindedir. Zira O’nun sünnetine uymakla hem hayatın bir düzene girmesi sağlanmış olacak hem de insanın sıradan hareket ve davranışları ibadet hüviyetini kazanmış olacaktır. Efendimiz’in (sallallahu aleyhi ve sellem) oturup kalkması, ağlaması gülmesi, şakalaşması, yemesi içmesi, yatması uyuması vs. gibi çeşitli beşerî davranışlarında örnek alınması sıradan ve basit muameleleri, fıtrî amelleri, sevaplı bir ibadete ve dini bir karaktere dönüştürmüş olacaktır. O’nun sünnetine uymayı kendilerine âdet edinenler, âdetlerini ibadete çevirirler. Böylece bütün ömürlerini sevap kazanma istikametinde değerlendirmiş olurlar.

14 yorum:

gelibolu17 dedi ki...

Elimdeki kitapları bitirince sırada bu var,sabırsızlıkla bekliyorum okumayı,aaa bu arada dahada yemeni oyalıyorum terapi niyetine,durmak yok :) Eee ne demişler boş oturanı Allah'ta sevmez kul da...
Ben şimdi gidiyorum,malum bugün pazartesi,süpürge,yemek,bulaşık,sonrada ev gezmesi yapacağım,dışarsıda bir güzel,25 derece,açmışım kapıları,camları,kendinize iyi bakın,Allah'a emanetsiniz,,,,görüşmek üzere...Yorumlarınız olursa döndüğümde onaylarım :)
sevgiler,selamlar olsun...

cecil dedi ki...

çok teşekkür ederim hoşgeldin gülcan aramıza.. daha çok yorumlarda karşılaşıyoruz seninle..:) ve ben o güzel cümlelerini çok seviyorum..biz oksitlenmiş cümlelerde daha çok iç döküyoruz sanırım..hani kalabalık bir dost grubuyla muhabbet gibi.. zamanla fark edersin ve umarım memnun kalırsın..
sevgiler..

Angel dedi ki...

Mimlendinn canım

gelibolu17 dedi ki...

"cecil" hoşgeldin,ziyaretçilerimin arasından çıkıp yorum yazman çok hoşuma gitti,ben seni ilk kez "birmilyonkalem"de görmüştüm,evet sevdiğim gönül dostlarımın yorum pencerelerinde görüyordum,kendi yorum penceremdede görmek çok hotu :)
Hoşbuldum,bakalım hayırlısı olsun,inşallah memnun kalırım,memnun kalırsınız...sevgiler,selamlar

gelibolu17 dedi ki...

vesselam,inanmıyorum yinemi,bayılırım,,,,bir mim im var çocuklar,haydi mimle mimleee,bakalım bu mim neyle alakalı? Gelicem bakmaya en tez vakitte,bekle beni canım,baskın basanındır :)

yemekbiraşk dedi ki...

gülcancım çok güzel anlatmışsın, kitabın kapağı bile gönülleri içleri açıyor..
sevgilerimle..

gelibolu17 dedi ki...

Seval,hoşgeldin canım..Teşekkürler..Selamlar :)

ihyaca dedi ki...

Önce güzel ve faydalı paylaşımın için teşekkürler kardeşim.İkincisi bu pozitif enerjin ve kalbindeki güzellikleri etrafına dağıtışın hiç bitmesin inşallah.Eee,seni boşuna sevip de kendimize kardeş yapmadık değil mi? :)
Allah'a emanetsin,yeni mimin de hayırlı olsun bu arada :)

gelibolu17 dedi ki...

İhyaca,hoşgelmişsin :)
Ben teşekkür ederim,inanki o senin güzel görüşün,bende seni sevdim Allah için,sende Allah'a emanet olasın,yeni mim'im evet,bir mimim daha oldu,teşekkürler,cevaplıycam bakalım en kısa zamanda :)
sevgiler,selamlar olsun...

Unknown dedi ki...

Bir kitap ne yapabilirse, üzerine düşeni yapmıştır heralde :) Yoksa hangi kitap öğretebilir O'nun gibi yaşamayı..Ya da anlatabilir...

CAHİDE dedi ki...

Gerçekten güzel kitapmış. Herkesin hayatını öğreniyoruzda, asıl öğrenmemiz gerekeni ihmal ediyoruz.
tanıtım için sağolasın canım...

efeninannesi dedi ki...

iyi akşamlar canım nasılsın nerelerdesin akşam gezmesine çıktım sana uğramazsam olmazdı hadi sevgiler bıraktım kucak dolusu kal sağlıcakla yine gelirim hadi allaha emanet ol sevgiler

Nurcan'dan Tarifler dedi ki...

canım arkadaşım nasılsın blogun temasını değiştirmiş şimdi güzel olmuş var ya.ne zamandır bloglar kapanınca senin sitene giremez olmuştum.kendine iyi bak bye

gelibolu17 dedi ki...

Gürhan,Cahide,Melek,Nurcan...Hoşgeldiniz,güzel yorumlarınız için çok teşekkürler,ancak zaman buldum teşekküre,sevgiler,selamlar olsun,her zaman beklerim...
Hepiniz Allah'a emanetsiniz :)

Gelibolu'm