19 Mayıs 2011

Mim Dedim,Duymadınmı?

Sevgili Melek sağolsun gene beni mim'lemiş,çok  seviyorum mimleri o yüzden olsa gerek :)
Ama bir kaç gündür cevaplayamadım yoğunluktan dolayı,özür diliyorum,valla şimdide yazamazsam bir daha hiç yazamıyabilirdim,bir gayret oturdum pc başına ancak,bakalım ne çıkacak ortaya :)
Şeyyy meleğim,benim evlatlar evde 4 günlük okul tatili nedeniylen,ondan dersime çalışamadım,pek verimli cevaplar veremezsem notumu kırmazsın demi :) Hem senin bana kanaat notunda vardır kırmazsın dimi:)))

Mim'imizin sorusu : Eğer Bir Zaman Tüneli Olsaydı Geçmişten Yada Gelecekten Hangi Zamana Gitmeyi, Kimi, Hangi Olayı Görmeyi İsterdiniz ?

Hemen aklıma 1985 yapımı bir film olan "Geleceğe Dönüş- Back to the Future " geldi :)
Çok sevmiştim o filmi ben hatırlayanlarınız olacaktır eminim...
Bu bir hayal benim için ama,her şeyde zamanında güzel bence,ne geçmişe gitmek isterdim,nede geleceğe,,,
Haaa arada sırada günümüzün depresif çocuklarını,benimkiler başta olmak üzere hepsini bir zaman makinesine doldurup kendi çocukluğuma götürmek isterim bak :) Adım gibi eminim hiç biri geri gelmek istemeyecektir...

"Ben böyleyim... Yaşadıklarım hayatımdır.. Hatalarım sevaplarım aşklarım... Pişmanlıklarım da olsa keşke demem.. Geçmiş geçmişte kaldı dönüp bakmam mazi der geçerim.. Hayat zordur bilirim ama bende kolay biri değilim.. Tutkularım vardir vazgeçmem.. Bazen çok severim ama söyleyemem.. Kolay kolay güvenmem bir daha güvenmedikçe sevmem.. Seversem karşılık beklemem.. Israrı sevmem ısrar etmem.. Hesapsızca verir karşılık istemem.. Ama saygı görmekte hakkım derim.. Yalan borcum yok kimseye banada olsun istemem.. Anlayışlıyımdır ama salak yerine konulmakta istemem.. Cesaretim zekamdır korkakları hiç sevmem.. Kalbimdeki dilimdedir içinden konuşanları dinlemem.. Kavga tartışma sevmem kendimide ezdirmem.. Küsmem alınmam darılmam ama incinmekte istemem.." (Alıntı)

"Marifet,dünya dedikleri gölgeliğe gülümseyerek veda edip gitmekte,hoşça kal sevgili dünya,seninle işim bu kadarmış,diyebilmektedir"

Bende çok sevgili :
Ayşe Melek, Hazan, Buraların sahibi,Gülümse,Oksitlenmiş Cümleler 'deki tüm güzel insanlar,
Nutukçu,İhyaca,Hayat Seyahat,Bir yazarsam arkadaşlarımı mimlemek istiyorum...Kabul buyrun lütfen efenim...

Sevgiler,selamlar,Mim'iniz hayırlara vesile olsun,blog dünyasına armağanım olsun :)



hepimiz bir fotoğrafız aslında,
hatırlamakta geç kaldığımız..!
fotoğraf:sevmeyi öğretir..
sevilmeyi garanti eder..
hatırlatır..hatıraları yaşatır..!



39 yorum:

Adsız dedi ki...

Mimi ni en kisa zamanda cevaplicam canim puskevitimi yedim cayimi icdim ellerin dert gormesinn, ya yirttim kendimi annem bana piskevut almadi bak sana kadar geldimm.

ihyaca dedi ki...

Yok yok,dersine iyi çalışmışsın,yazın beğenildi :)
Duygulu bir yazı olmuş,hüzün var hayat var aile var herşey var işte,ee daha ne olsun!
Kıymetli kardeşim,mimin için teşekkür ediyorum,aldım kabul ettim ama senden azıcık zaman istiyorum olur mu?
Herşey gönlünce olsun,Allah evlatlarını sana bağışlasın,Allah'a emanet ol :)

yemekbiraşk dedi ki...

canım ya çok güzel cevaplamışsın..
benden tam not:)
sevgilerimle..

Unknown dedi ki...

Bacıııım ben geldiiiim:)))
Mimlenmişsin yine döktürüvermişsin yüreğinden güzellikleri ellerin dert görmeye emi?:)
ben en çok burayı sevdim:

"Marifet,dünya dedikleri gölgeliğe gülümseyerek veda edip gitmekte,hoşça kal sevgili dünya,seninle işim bu kadarmış,diyebilmektedir"

Rabbime emanet ol

gelibolu17 dedi ki...

Hazan,geç olsunda güç olmasın canım,iyi ettin püskevitinide yedin,afiyet olsun,her zaman gel olurmu çay içmeye,sevgiler :)

gelibolu17 dedi ki...

İhyaca,hoşgeldin,Allah razı olsun canım,,,acelesi yok cevaplarsın...öpüyorum sende Allah'a emanet ol...sevgiler,selamlar :)

gelibolu17 dedi ki...

Seval,teşekkür ederim tam not için :)
bendende sevgiler,selamlar gelsin :)

gelibolu17 dedi ki...

Aynur bacımm,hoşgeldinnn:) sağolasın canım benim...Bende orayı çok sevdim,o yazının öncesi var onu yayınlamak istiyorum bir süre sonra,o zaman daha tamamlayıcı olacak :)Allah'a emanet ol canım,,,selamlar gül kokulu topraklara :)

Adsız dedi ki...

Bu günlerde çok fazla tesadüf yaşıyorum:

Az önce ortalık serinledi deyip bir mim yazısı hazırladım. Bu akşama yayınlamak üzere planladım. Sonra baktım hikayemin son bölümüne yorumlar gelmiş. Bir okuyayım derken bir de baktım ki, siz gelip "mimledim sizi" diye ortaya çıkmışsınız. Söyleyin şimdi ben ne yapayım. Bizimki yine başka bahara kaldı. :-)

Bir diğer şoku da burada yaşadım. Mim konusu hemen hemen benim günlerdir yazdığım hikayenin konusunu andırıyor. Neler oluyor bana söyler misiniz? :-)

BuRCu dedi ki...

Ben bile çocukluğuma gitmek istiyorum - çok çok büyük olmamama rağmen:) - onlar da memnun kalacaklardır eminim :)

Vakti geldiğinde "hoşça kal sevgili dünya" diyebilecek kişilerden olacağımızı umuyorum.

Buralardayım bundan sonra ;)

gelibolu17 dedi ki...

Burcu,hoşgeldin canım...
teşekkürler,her zaman beklerim,sevgilerimle,selamlar :)

Unknown dedi ki...

Mimini aldım ablacım :) Yazımı hazırladım ve 1 saat içinde yayımlayacağım. Olduğunca hızlı davranmaya çalışıyorum, beklediğin her vakit için özürlerimi sunarım... :)

gelibolu17 dedi ki...

Kamil Cengiz,bu mimin konusunu ben bulmadım,bende mimlendiğim için cevapladım,sizin konunuzla benzer olması hoş bir tesadüf olmuş bence,sizde yayınlayın bir mahzuru olmaz,sizinkinede seve seve katılırız,destekleriz sorun olmaz,sonuçta hepimiz önce din kardeşiyiz,sonra blog kardeşi :)
selamlar...

GüLüm'Se dedi ki...

Mimi cevapladim ablacimmmm tesekkür ederimm ;) öpüldünnn sevgiler saygilar :)

Adsız dedi ki...

Tekrar selamlar. Ben de kendi bloguma yazdığım cevabı buraya da iliştireyim yanlış anlamaları önlemek adına, müsaadenizle:

Ya! Sorun, mahzur ne demek? Neden üzüleyim? Öyle bir intiba bıraktıysam üzülürüm aslında. Böyle söylemeyin. Bence de çok hoş bir tevafuk oldu. Çok da memnun oldum sizin tarafınızdan sayılıp sevildiğime. En kısa zamanda üzerimize düşeni yapıp miminize güzel bir cevap yazacağız. boynumuzun borcu :-)

Hem intikam soğuk yenince lezzetli olurmuş ya Bekleriz, sabrederiz, acelemiz yok, alırız intikamımızı İnşallah :-)

ihyaca dedi ki...

Kardeşim,deprem oldu ya koştum geldim iyi misin?Lütfen beni merakta bırakma haber ver!

Unknown dedi ki...

Mimden sevgiler...

gelibolu17 dedi ki...

Gürhan,çok teşekkürler bakıyorum cevabına :)


Gülümse,bende öptüm canımmm,selamlar,sevgiler,teşekkürler :)


Kamil Cengiz,Bekliyorum :)Selamlar...

gelibolu17 dedi ki...

Sevgili "ihyaca" çok teşekkür ederim beni düşündüğün için,,,yok bir şey çok şükür ama iyi sallandık,çok hissedildi,,,Rabbim daha kötüsünden korusun cümlemizi inşallah.Allah senden razı olsun,selamlar,sevgiler,Allah'a emanetsin :)

Unknown dedi ki...

Muhabbet-i Ehli beyt-i Mustafa üzerlerimize sâyebân, Vakt-i şerif, sebeb-i gufran, aleme bayram olan Cuma, ömür ve şahsiyetlerimiz, âhir ve âkibet, zâhir ve bâtınlarımız hayrola

Volkan DENİZ dedi ki...

Tamam duydum :)
Benide mimlemişsin ama bu günlerde çok yoğunum iki gün içinde bu hoş mimine mutlaka layıkı ile bir cevap yazacağım. Hemde çifte kavrulmuş olarak :)
teşekkürler..

efeninannesi dedi ki...

canım günaydınlar çok güzel bir mim en kısa zamanda cevaplıcamdan emin olabilirsin bitanem yazdıklarında tıpkı beni anlatmışın benim duygularıma tercuman olmuşun artık mimi cevaplamak dahada zor olcak benim için ha bide bitanem sana sormadan ben bişey yaptım senin zeytinli ekmek tarifini sana sormadan linkini vererek morbiberde yayınladım umarım bana kızmadın hakkını helal et olurmu tatlım aramızdaki hukuka dayanarak böle bir cesaret örneği gösterdim kızmadın dimi?

gelibolu17 dedi ki...

efeninannesi,şekerim ben kendimi aştım artıkın,sende yazarsın en güzelini ben biliyorum :)
Zeytinli ekmeğimi paylaştın demek haaa,iyi ettin sağolasın,sen link vermesende üstünde zaten nal gibi "gelibolu17" yazıyo :) benim olduğu belli olur :) ben oraya üyeyim de ne zamandır gitmiyorum ihmal ettim :( istediğin kadar yayaınlayabilirsin sana feda olsun bidenem,gelcem ilk fırsatta orayada,blogunada,öpüyorum,şimdi çıkmam lazım sen bu yorumu okuduğunda ben neler yapıyor olacağım kimbilirrrr :)

Âwdil dedi ki...

Olağanüstü bir samimiyet var yazınız-da abla.Zira tebessüm ederek tilavet ettim yazdıklarınızı. :)

Aynı mim'e saolsun melek benide eklemiş ama bir türlü vakit bulup cevaplayamadım.

Kısmet olursa çocukluk mefhumun hakim olduğu bir deneme yazarak cevap vermeyi düşünüyorum yarın.Görünen o ki ben dahil olmak üzere bir çok kişinin için-de çocukluğu kekremsi bir ukte olarak kalmış.

gelibolu17 dedi ki...

Hoşgeldin Awdil,teşekkür ederim,beğenmene sevindim :)
Gördüm melek miminde seni unutmamış
bende o mimlemiş diye mimlemedim seni o yüzden belki sıkılırsın diye düşündüm :)
hani bazıları çok sık mimlenmek istemiyor :(
Yazacağın yazıyı merakla bekliyor olacağım,bakalım ortaya nasıl bir güzellik çıkacak...
Çocukluk gibisi varmı ya Awdil,en masum,en güzel günler çocuklukta yaşanmazmı,ben kendi adıma söylüyorum,o zaman bu kadar bolluk yoktu,oyuncağımız bile yoktu ama bizler çok mutluyduk,ne kadar güzel oyunlar oynardık,şimdinin çocukları öylemi :(
herşeyleri var ama gözlerinin içi gülmüyo işte genede mutlu değil bir çoğu....
offfoff,bu konu uzar gider awdil,,,her zaman beklerim kardeşimi,Allah'a emanet ol emi,selamlar :)

ihyaca dedi ki...

Mimin hazırdır kardeşim :)
Aşkolsun,hangi mimine hayır dedik şimdiye kadar?Hem bakıyorum da bütün mimler güzel yazılara vesile olmuş sayende inşallah..Sakın yanlış anlama e mi,kıymetlimsin,kardeşimsin biliyorsun.Her mimin başım gözüm üstüne :)
Hadi gel bekliyorum,hurmaları hazırladım :)

efeninannesi dedi ki...

canım günaydın iyi pazarlar mimi cevapladım gelip okuyabilirisn pek istediğim gibi cevaplayamadım acelem vardı biraz ama kusura bakma tatlım hadi kal sağlıcakla sevgiler selamlar çok öpüyorum

gelibolu17 dedi ki...

İhyaca,çok teşekkürler canım,sende öylesin biliyorum :) Geliyorum yazını okumaya ve hurmalarımı yemeye,selamlar,sevgiler Allah'a emanetsin...

gelibolu17 dedi ki...

Efeninannesi,sağolasın bidenem,olsun hiç önmeli değil,nezaketende olsa cevaplamak önemli olanda zaten :) geliyorum okumaya :) çayı demle gelmişken bir bardak çayını içmeden ahanda şurdan şuraya gitmem :)
öpüyorum selamlar,sevgiler...

Yusuff dedi ki...

Geleceğe Dönüş unutulacak film değil zaten :)

gelibolu17 dedi ki...

Evet "Yusuff" ben defalarca izlesem yine bıkmam o filmden,çok seviyorum çünkü :) sevgiler,selamlar...

Volkan DENİZ dedi ki...

Pardon, bende kahve kalmamış varsa biraz alabilirmiyim.. :))

gelibolu17 dedi ki...

OLur tabi,evdemi içersiniz? yoksa burdamı pişirip ikram edeyim,hay Allah bloggerin yorumlarıda gif kabul etmiyo wordpress te olsaydık kahve şipşak hazırdı :)siz biraz oturun dinlenin kahve az sonra geliyo :)

Volkan DENİZ dedi ki...

Sanırım blog dünyasına çok farklı bir hava katacaksınız. Bayaa çay kahve tadında olacak bu işler. Çok teşekkür ederim, çok kıvamında oldu. Yakında fal bakmaya da başlarsınız. :)
görüşmek üzere, teşekkürler...

gelibolu17 dedi ki...

Eee fala inanma falsızda kalma demişler,uzat kahve fincanını,ben bakayım artık tutarsa şansına :)tutmazsa anlamıyo faldan dersin bidada baktırmazsın :)bi ara dünyada bir balık yapmıştı bloguna kahve fincanının resmini çekip koymuştu sende eklersen bloguna kahve fincanını,eğlencesine bakarız falına,neden olmasın :)

Volkan DENİZ dedi ki...

tamam anlaştık. :)

Sabahattin Gencal dedi ki...

Merhaba,
Damla / Yahya Kemal Beyatlı Özel Sayısı anketi sonuçlanmıştır.
İlginiz ve katkınız için bir kere daha teşekkür ederken çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Hayırlı günler dileğiyle.

gelibolu17 dedi ki...

Ben teşekkür ederim öğretmenim,bizlere böylesi güzellikleri sunduğunuz için...
Yeni çalışmanızdada kolaylıklar diliyorum,bol katılımlı olur umarım...Sevgiler,selamlar :)

Angel dedi ki...

Ablamm kusuraa bakmaa gecc geldımm gecc cevapp verıyorumm affınaa sıgınarakk ahh keskeee gıdebılsekk o zmaanlara opuldun

Gelibolu'm