25 Haziran 2010

Hayırlı CUMALAR


çok güzel akıcı bir dille yazılmış ve herkesin elinin altında olması gereken bir kitap...
tavsiye ederim..
YAZARI:
AHMET KEREM SEVER


Kul Hakkı Kitabının açıklaması

Borçsuz yaşamak ve üzerinde başkalarının hakkı olmadan dünya hayatını noktalamak her insanın arzuladığı bir haldir. Lakin bunda muvaffak olmak öyle kolay değildir. Çünkü bu şuura sahip olabilmek için önce hakkın ne olduğunun bilinmesi lazımdır. Hak, yolda karşılaştığımıza bir tebessüm eşliğinde selam vermekten verilen sözü tutmaya; trafik kurallarına uymaktan Allahın yarattığı diğer canlıların hukukunu korumaya kadar çok geniş bir yelpazede hayatımızı kuşatmıştır. Hakkın insanı titreten, üzerinde kalacak endişesiyle insanı adeta diken üzerinde tutan öyle bir hususiyeti vardır ki, bu da Allahu Teala'nın kul hakkının affını, hak sahibinin rızasına bağlamış olmasıdır. Bu cidden tüyler ürpertici bir durumdur, şöyle ki; Sosyal bir varlık olmamız hasebiyle pek çok insanla münasebet içerisindeyiz ve bu münasebetler esnasında bilerek ya da bilmeyerek muhataplarımızın hakkına girebiliyoruz. Bilip farkında olduklarımızla helalleşerek bir şekilde üzerimizdeki haklardan kurtulabiliriz; ya farkında olmadıklarımız için ne yapacağız? Mesela fertleri yüz binleri bulan bir topluluk için, menfi bir değerlendirmede bulunduk Ya da dünyanın herhangi bir ülkesinde yaşayan bir şahıs için duyduğunda hoşuna gitmeyecek sözler sarf ettik Işık yayınlarından çıkan ve Ahmet Kerem Sever imzasını taşıyan Kul Hakkı adlı eser, bir Müslümanın üzerinde kul hakkı ile ahirete gitmemesi adına onu bilgilendirme, bu konuda hassasiyet kazandırma düşüncesiyle kaleme alınmış. Eserde, öncelikle hak kavramı üzerinde duruluyor. En geniş yelpazeden başlayarak Allahu Teala'nın kulları üzerindeki hakları ve Peygamber Efendimizin(sallallahu aleyhi ve sellem) ümmeti üzerindeki haklarına değiniliyor. Daha sonra da, Müslümanların diğer Müslümanlar üzerindeki hakları ve insanların birbirleri üzerindeki hakları İslamın temel kaynakları olan ayeti kerimeler ve hadisi şerifler ışığında izah ediliyor.

4 yorum:

Unknown dedi ki...

mrhb hayırlı cumalar HZ ALLAH BU DÜNYADA CÜZİ İRADEYE ÖBÜR TARFTADA
KUL HAKKINA KARIŞMIYOR

Unknown dedi ki...

cuman mübarek olsun bacııım ellerine sağlık cbox ımı ekledim gel bir bak bakalım nasıl olmuş ben çok beğendim Allah razı olsun bidenem:)
tamda bloğumun renklerinde yapmışsın ifadeler filan herşey hazır çooook teşekkürler güzel yüreğinden öptüm dualarımdasın

Kırmızı Papatya dedi ki...

S.a ablammm
Hayırlı Cumalar ..
Güzel paylaşımın ve tavsiyen için teşekkürler,
Sevgiler..

beyazsepetim dedi ki...

arkadaşım perdeni görmeye geldim ama bi türlü yorum pencereleri açılmıyor uğraşa uğraşa sonunda açtırdım ama.seninde eline sağlık.o perde aslında ablamın güneşliği ben dantel öremem ablam la annem sağolsun yeterince örünce bana gerek kalmamış:)
hayırlı pazarlar.

Gelibolu'm