7 Nisan 2010

İslam'ın Işığında İsimli Dini Etkinliğimize Buyrun...



-İslam'ın Işığında-

"Onlar ki; inanmışlardır ve kalpleri Allah'ı anmakla huzura kavuşmuştur. Dikkat edin; gerçekten kalpler, ancak Allah'ı anmakla huzura kavuşur." (Rad 28 - İbni Kesir Meali)

humeyraninyeri.blogspot.com
gelibolu17.blogspot.com

tarafından hazırlanmış olan "İSLAM'IN IŞIĞINDA"
isimli etkinliğimize vereceğiniz destekler için şimdiden çok teşekkürler.
Biz düşündük ki,hepimiz sayfalarımızda önceden belirlediğimiz bir konu hakkında yazılar yazıp yayınlarsak, hem hep birlikte yeni ayetler, hadisler, dualar öğreniriz,
hem de belirlenmiş olan konu hakkında bilgilerimiz tazelenir.

8 NİSAN-22 NİSAN
tarihleri arasında

DUA KONULU Etkinliğimize

gelibolu17.blogspot.com

Yani ben ev sahibeliği yapacağım.

Sayfanızda yazınızı yayınlayıp başına
-İslam'ın ışığında-
yazıp haber vermeniz yeterlidir.
Ayrıca bu etkinliğe isteyen herkes katılabilir,
davetiye götüremediğimiz arkadaşlarımız lütfen kusura bakmasınlar.
Etkinliğimize herkes davetlidir...
Sevgiler

12 yorum:

humeyra dedi ki...

Hayırlı olur inşallah. (Amin) Al işte bak, duayla başlıyor herşey, farketmeden bile dua ediyoruz :)
İlk yazıyı ben yollamak isterim. Yarın hemen bildiklerimi derleyip toplayıp bir yazı yayınlıcam inşallah.

Unknown dedi ki...

Şimdiden hayırlı olsun sevgili Gükcan...

aksungur46 dedi ki...

canım arkadaşım etkinliğinizde başarılar dilerim.kolay gelsin sevgilerle dolu günler dilerim

Ece Nur'un Annesi "Mine" dedi ki...

Nasıl yani anlamadım ki.Dua mı okunacak?

Adsız dedi ki...

Sevgili kardeşim,güzel bir faaliyete girişmişsiniz ama sayfanda bu etkinliğin amacına ters düşecek şeyler var,öncelikle sayfayı açınca kulağıma gelen müzik,ve bu müziğe eşlik eden kadın sesi,islama ters,ilahi bile olsa kadının söylemesi yanlış,sadece kadınlar dinliyorsa ve islama ters ,bidat içeren sözleri yoksa dinlenebilir.
İkinci mesele ise sağ tarafta geçen hürriyet haber sitesi...

müslüman müslümana nasihat eder,Allah'ın(c.c)rızasına ters bir durum görürse de önce eliyle,bunu yapamıyorsa diliyle o yanlışı düzeltmeye çalışır,bunu da yapamıyorsa kalbiyle buğzeder,yani ben bu işi tasvib etmiyorum bundan beriyim diye düşünür,Rabbine sığınır,kalbiyle buğzetmesi imanın en zayıf noktasıdır,hadis_i şerifte bize böyle bildiriliyor.
Sayfan hürriyet reklamları haricinde güzel,bir çok islami haber sitesi varken İslama ve müslümanlara düşman,namazı örtüyü küçük görüp suç diye yaygara koparan,yalan haberler yapmakla yani sahtekarlıkla ün yapmış böyle bir gazeteye ve sitesine yer vermemen gerekir,acaba farklı bir yermi diye düşünüp tıkladım ve midem bulandı,gazetesinde olduğu gibi sitesinde de bol bol çıplak kadın resimleri var,ahlaksızlığın her türü var,bu siteyi sayfandan kaldırman en güzeli olur,ne koyayım dersen benim sayfamda örnekler var,bakabilirsin.

Ece Nur'un Annesi "Mine" dedi ki...

ben de katıldım canım
Allah kabul etsin Dualarımızı İnşallah !!!

Adsız dedi ki...

Sevgili kardeşim,gereken temizliği yapmışsın Rabbim razı olsun.
Din konusu çok hassas bir konu bu konuda bilen bilmeyen herkes ahkam kesiyor,yayınlanacak yazılarda mutlaka kaynak belirtilmeli,uydurma hadislere yer verilmemeli,alınan hadis-i şerifler mutlaka buhari,müslim,tirmizi,ebu davud,nesei,ibni mace kaynaklı olması gerekir.
Hele siz bir başlayın bakalım neler gönderilmiş?uydurma dualar,zayıf kaynaklı dualar,hergüne dualar adı altında aslı olmayan dualar,hangisini sayayım,bunlara yer verilmemesi gerekir.Size dua konusunda "hısnul müslim"isimli dua kitabını kaynak olarak gösterebilirim,o kitapta ki dualar sahih,
Ayrıca güzel kardeşim,yine sayfanın yan tarafında ki melekler diyarı isimli sitenin reklamında ki kadın resmi ve bu sitenin ismi de yanlış,melekler cinsiyeti olmayan varlıklardır,onları kadın olarak tahayyül etmek doğru değil,bu nitelendirmeyi(meleklerin kadın olduğu düşüncesi) yahudi ve hristiyanlar yapıyor.

humeyra dedi ki...

Hayat Cemresi,
Sizin yazdığınız benzer endişeleri ilk başta biz de duyduk, hatta hala bu endişeyiyi duyuyorum. Yani etkinliğe katılacak arkadaşlardan kaynaksız ya da yanlış kaynaklı yazıların gelmesi, ya da gelen yazıların içlerine islamdan olmayan şeylerin girmiş olması gibi. Hatta bir süre vazgeçmeyi de düşündük. Sonra vazgeçmektense gelen yazıları düzeltmeyi, birbirimizi uyarmayı daha mantıklı bulduk. Bu sayede bilinen yanlışlar varsa ortadan kalkacak inşallah hem. Bilenler bilmeyenleri uyarak, sitelerine gidip güzel bir dille doğruyu gösterebilecek. Hem Gelibolu17 arkadaşımla bana, hem diğer insanlara bir hatırlatma olacak.Çünkü blog açar açmaz farkettim ki bloglar arasında en çok rağbet gören şeylerden biri etkinlikler. Bu sayede daha fazla insana hitap edilebiliyor. Tek başına olmaktansa birlik olmak daha güzel olur. Bilmiyorum yanlış mı düşündük?
Bu arada güzel uyarılarınız için teşekkürler. Elimizden geldiğince biribirimizi uyarmamız gerek zaten. İnsan tek başına herşeyi düşünemiyor. Toplumun verdiği rahatlıkla bazı şeyleri gözden kaşırması çok kolay oluyor. Uyarılarınızı eksik etmeyin.

humeyra dedi ki...

Ay gürültüden yazacaklarımı toparlayıp yazamıyorum canım. Herkes ses çıkarıyor. Bu akşam yazıp yollayacaktım ama gece yazsam daha iyi. Televizyon bir yandan, kardeşim bir yandan...

nasibim dedi ki...

canım ne güzel düşünmüşsünüz bende katılayım inş

Jibek dedi ki...

selamünaleyküm, etkinliğiniz hayrlı olsun.sayfamızdaki yazımızı alabilirmisiniz. cumanız mübarek olsun.
http://cahidejibek.wordpress.com/

Afet Ergü Şaşmaz dedi ki...

Kuzu nerelerdesin sen bakimmm, öldükmü kaldıkmı tık yok bakıyom...unuttun sen beni.

Ne güzel ne hayırlı işlere imza atıyorsunuz, en kısa zamanda katılıcam, sevgiler canım.

Gelibolu'm