15 Eylül 2009

KADİR GECENİZ KUTLU OLSUN!

"Kim inanarak ve sevabınıda Allah'tan umarak,KADİR GECESİ'ni ihya ederse geçmiş günahları bağışlanır"
( Hadisi Şerif)

KADİR GECESİ
Rahmet ve mağfiret mevsimi Ramazan ayının sonuna yaklaşırken,bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir gecesine ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşamaktayız.
Kadir gecesi,Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı,sema kapılarının açılarak esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gecedir.
Peygamber Efendimiz "faziletine inanarak ve sevabınıda yalnız Allah'tan umarak Kadir gecesini güzel amellerle geçirenlerin geçmiş günahlarının bağışlanacığı" müjdesini vermekte ve bu gecede " Allah'ım sen affedicisin,affetmeyi seversin,benide affeyle"
diyerek dua etmemizi tavsiye etmektedir.
inanıyoruzki unutarak ve bilmeyerek işlediğimiz günahlardan gerçekten pişman olur ve onlara bir daha dönmemeye karar verirsek, kendimizle hesaplaşıp kulluk ve sorumluluk bilincimizi yenilersek,Yüce Rabbimiz
bizleri affedecektir...

KADİR GECENİZ KUTLU OLSUN....

5 yorum:

boncukdevrim dedi ki...

Bu gece kulun yalvaris ve yakarislarini Yüce Mevla'ya sunacagi ve O'nun sonsuz affindan, merhametinden, iyiliginden bol bol yararlanacagi umut, huzur ve müjde gecesidir. Kandiliniz hayirli olsun!

KİZHATCE dedi ki...

hayırlı kandiller,duaların ve ibadetlerin kabul olsun inş,sevgiler....

KİZHATCE dedi ki...

hayırlı kandiller,duaların ve ibadetlerin kabul olsun inş,sevgiler....

iclal dedi ki...

hayırlı Kandiller dilerim. Sana uğrayamadım canım. Ayvacık a gittik döndük sonrada ramazan geldi Tolga futbol oynarken bileğini çatlattı hepsi üst üste geldi inşallah seneye ziyaret ederim.Öptüm canım.İyi günler.

nasibim dedi ki...

Bir tünelin sonuna gelmek, müzmin bir işin kapısını çarpıp uzun bir yola çıkıvermek bayramdır.Zorluklara tek başına göğüs gerebilmek, gereğinde haksızlığın üstüne yalın kılıç yürüyebilmek bayramdır.Yeni eve asılan basma perdeler, alın teriyle kazanılmış ilk rızkın konduğu çerçeveler, yüklü bir borcun son taksiti ödenirken sıkılan eller bayramdır.Evde yalnızlığı noktalayan insan nefesi, akşam kapıda karşılayan yavuklu busesi, nice adağın ardından çınlayan çocuk sesi bayramdır.


Güne gülümseyerek başlamak bayramdır."İyi ki yanımdasın" bayram,"Her şeyi sana borçluyum" bayram, "Hiç pişman değilim" bayram...Evlatların mürüvvetini görebilmek, eve dolu bir torbayla gidebilmek, konu komşuyla yarenlik edebilmek, akşamları eskimeyen bir keyifle çay demleyebilmek bayramdır. Alnı açık yaşlanmak bayramdır; ulu bir çınar gibi ayakta ölebilmek bayram...

Gelibolu'm