29 Ocak 2008

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ ' 12 '


sevgili arkadaşımız http://tarifdunyasi.blogcu.com/

un bu hafta ev sahipliğini yaptığı

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ ' 12 '

için davetine çok teşekkür ediyorum ve bende AŞURE

tarifimle katılmak istiyorum

AŞURE

MALZEME:

250.gr.aşurelik buğday,1.su bardağı nohut,1 su bardağı kuru fasulye,

kuru incir,kuru kayısı,kuru üzüm,kuş üzümü,pirinç,portakal,elma,tarçın,susam,nar,nişasta.1.kg.toz şeker,süt,gülsuyu,karanfil,

fındık,başka istediğiniz ne varsa koyabilirsiniz,zevkinize kalmış..

YAPILIŞI:

buğday,nohut,fasulye,ayrı ayrı yerlerde akşamdan ıslatılır.ertesi gün,ayrı ayrı tencerelerde haşlanır,yumuşayana kadar.diğer tarafta kuru incir,kayısı da doğranıp ayrı ayrı haşlanır.

büyükçe bir tencereye haşladığımız buğday koyulur sırasıyla diğer malzemeler katılır,karıştırılıp pişmeye bırakılır,biraz süt ile nişasta karıştırıp içine katılır,karıştırmaya devam edilir.en son şekeri koyup,bir iki dakika kaynatıp ocak kapatılır.soğumaya başlayınca kaselere koyup üstlerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.AFİYET OLSUN...

belki eksik yazdığım yerler vardır ama kusura bakmayın,yiyenlerin çok hoşuna gidiyor,ellerime sağlık...

Hiç yorum yok:

Gelibolu'm